Najlepše evropske plaže: Španski otoki

Najlepše evropske plaže: Španski otoki

Skupino Balearskih otokov sestavljajo Mallorca, Menorca in Cabrera ter Ibiza in Formentera. Na otokih vlada prijetna klima, saj imajo kar 300 sončnih dni na leto.

Mallorco, med turisti najpogosteje obiskan Balearski otok, odlikujejo dolge peščene plaže, sonce, mandljevci, oljke in vinska trta. Ob ugodnih pogojih za deskanje na vodi, smučanje in potapljanje se lahko naužijete tudi zabave in pestrega nočnega življenja. Na Ibizi prevladuje eksotično vzdušje, za glavno mesto Eivisse pa pravijo, da je bolj podobno afriškim kot evropskim mestom. Ibiza niso le prenapolnjene plaže temveč tudi pokrajina figovcev, rožmarina in mandljev.

Kanarske otoke vulkanskega izvora, kjer vlada čez celo leto zelo enakomerna temperatura sestavlja sedem večjih otokov: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Teneriffa, La Palma, Gomera, Hierro in nekaj manjših. Velika turistična središča z nekoliko temnejšimi peščenimi plažami so predvsem na otoku Gran Canaria, Fuerteventura in Teneriffa. Če boste izbrali počitnice na katerem izmed omenjenih otokov, se nikar ne odrecite ogleda slikovite notranjosti.

zastava
Oznake: ,