fbpx

Najlepše evropske plaže: Španski otoki

Obale, Potovanja

Na otokih vlada prijetna klima, saj imajo kar 300 sončnih dni na leto.

Skupino Balearskih otokov sestavljajo Mallorca, Menorca in Cabrera ter Ibiza in Formentera. Na otokih vlada prijetna klima, saj imajo kar 300 sončnih dni na leto.

Mallorco, med turisti najpogosteje obiskan Balearski otok, odlikujejo dolge peščene plaže, sonce, mandljevci, oljke in vinska trta. Ob ugodnih pogojih za deskanje na vodi, smučanje in potapljanje se lahko naužijete tudi zabave in pestrega nočnega življenja. Na Ibizi prevladuje eksotično vzdušje, za glavno mesto Eivisse pa pravijo, da je bolj podobno afriškim kot evropskim mestom. Ibiza niso le prenapolnjene plaže temveč tudi pokrajina figovcev, rožmarina in mandljev.

Kanarske otoke vulkanskega izvora, kjer vlada čez celo leto zelo enakomerna temperatura sestavlja sedem večjih otokov: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Teneriffa, La Palma, Gomera, Hierro in nekaj manjših. Velika turistična središča z nekoliko temnejšimi peščenimi plažami so predvsem na otoku Gran Canaria, Fuerteventura in Teneriffa. Če boste izbrali počitnice na katerem izmed omenjenih otokov, se nikar ne odrecite ogleda slikovite notranjosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!