fbpx

Najlepše evropske plaže: Španski otoki

Obale, Potovanja

Na otokih vlada prijetna klima, saj imajo kar 300 sončnih dni na leto.

Skupino Balearskih otokov sestavljajo Mallorca, Menorca in Cabrera ter Ibiza in Formentera. Na otokih vlada prijetna klima, saj imajo kar 300 sončnih dni na leto.

Mallorco, med turisti najpogosteje obiskan Balearski otok, odlikujejo dolge peščene plaže, sonce, mandljevci, oljke in vinska trta. Ob ugodnih pogojih za deskanje na vodi, smučanje in potapljanje se lahko naužijete tudi zabave in pestrega nočnega življenja. Na Ibizi prevladuje eksotično vzdušje, za glavno mesto Eivisse pa pravijo, da je bolj podobno afriškim kot evropskim mestom. Ibiza niso le prenapolnjene plaže temveč tudi pokrajina figovcev, rožmarina in mandljev.

Kanarske otoke vulkanskega izvora, kjer vlada čez celo leto zelo enakomerna temperatura sestavlja sedem večjih otokov: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Teneriffa, La Palma, Gomera, Hierro in nekaj manjših. Velika turistična središča z nekoliko temnejšimi peščenimi plažami so predvsem na otoku Gran Canaria, Fuerteventura in Teneriffa. Če boste izbrali počitnice na katerem izmed omenjenih otokov, se nikar ne odrecite ogleda slikovite notranjosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!