fbpx

Najlepši Karibski otoki

Zanimivosti

Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu. Preveri.

Rožnate plaže, plitvi zalivi, svetlo modra barva vode: Karibsko otočje ne trpi preveč. Vendar kako izbrati najboljšo plažo? Vsak izmed otokov ima čudovito okolico, izbranih pet pa ima ene najboljših plaž na svetu.

1.Virgin Gorda, Britanski deviški otoki

Virgin Gorda je tretji največji otok Britanskih deviških otokov. Ponuja umirjene plaže, tihe zalive in nacionalne parke bogate z rastlinjem. Najlepše in najpopularnejše je obmorsko območje Baths s slanimi bazeni in jamami.

ena

2. Barbados

Barbados ponuja za vsakogar nekaj: roza peščene plaže, eksotično živalstvo (opice, morske želve in 8 vrst netopirjev) in sončne zahode ob svežem koktejlu. Če iščete divjo plažo in njene lepote se odpravite do vasi Bathsheba na vzhodni obali. Pričakali vas bodo visoki valovi in plitvi bazeni ob koralnem grebenu.

dva

3. Saba

Ni največji ali najprepoznavnejši karibski otok, vendar vam bo s svojo nedotaknjeno naravo in prijaznimi domačini pričaral spomine.

tri

4. Guadeloupe

Od nekdaj priljubljen kraj francoskih turistov. Otok v obliki metulja ima prečudovite slapove, bele peščene plaže in kristalno jasno vodo primerno za snorkljanje.

štiri

5. Turks in Caicos

Sestavlja ju 40 otokov, od tega je 8 poseljenih. Ima nekaj najlepših belo peščenih plaž, posebej ob zalivu Grace na severni obali (na sliki spodaj).

pet

Vir: foxnews.com

Natasaaa::trv : “Karibsko morje je čisto, toplo, vendar tam kjer smo bili mi, so ves čas valovi, močni podvodni tokovi, ampak se da plavat. Plaže so resnično sanjske, bel pesek, palme, na plaži restavracije ,kafči, skoz južni ritmi…..skratka res lepo. Cene tam, kjer smo bili mi so take da dol padeš, poceni, da ne moreš verjet. Pivo 35 centov, prehranjevanje v restavracijah tudi za naše žepe več kot poceni, gorivo 4 cente liter, tako da ko rentaš avto se voziš brez pomiselkov, ker plačaš za tank bencina cca. 2 dolarja.”

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.