fbpx

Najslabše počitnice, za katere ljudje dejansko plačajo

Novice

Od obiska kanalizacij do streljanja krav.

Si želite pobegniti od vsakdanjega stresa? Potrebujete odmor od službe? Se želite sprostiti? Potem NE izberite katerega od naslednjih šestih počitniških paketov.

Ameriška spletna stran cracked.com je zbrala kar čeden kupček bizarnih turističnih ponudb, ki se opazno razlikejejo od tipičnega aranžmaja hotel-plaža-koktejli.

Morda najbolj presenetljivo pri vsem tem je, da ljudje dejansko plačujejo za spodnjih šest “edinstvenih doživetij”.

Tura po pariški kanalizaciji

Cena: 3 dolarje na dan
Ni ves Pariz samo Eifflov stolp, Louvre in Elizejske poljane. Potem ko se boste olajšali v enem od stranišč imenitnih pariških restavracij, si boste morda rekli: “Ah, ko bi si vsaj lahko ogledal del Pariza, kamor gredo moje fekalije.” Če bo tako, imate srečo, saj lahko dejansko plačate za turo po pariškem sistemu kanalizacije.

Tura po pariški kanalizaciji. Neprecenljivo.

Popotovanje vas bo popeljalo skozi 457 metrov (kar je, mimogrede, 457 metrov preveč) dejanskih kanalizacijskih poti. Imeli boste priložnost videti orodje in opremo, ki ju delavci uporabljajo, dobili pa boste tudi kratko zgodovinsko lekcijo o pariškem sistemu ravnanja z izločki nekoč, danes in jutri.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.