fbpx

Napotki za potovanje v Belize

Novice

Belize City je dokaj nevarno mesto. Veliko je ljudi, ki ponujajo pomoč, vendar so pogosto za tem kakšni drugi razlogi. Ne priporočamo sprehajanja v nočnih urah. Avtobusi vozijo poredko, pa še zelo počasni so. Preverite vozne rede pri kakšni osebi, ki je pooblaščena za dajanje informacij, ker razobešeni vozni redi pogosto ne veljajo. Belize je […]

  • Belize City je dokaj nevarno mesto. Veliko je ljudi, ki ponujajo pomoč, vendar so pogosto za tem kakšni drugi razlogi. Ne priporočamo sprehajanja v nočnih urah.
  • Avtobusi vozijo poredko, pa še zelo počasni so. Preverite vozne rede pri kakšni osebi, ki je pooblaščena za dajanje informacij, ker razobešeni vozni redi pogosto ne veljajo.
  • Belize je relativno draga država. Kljub varčevanju popotnik potroši na dan mnogo več kot v sosednjih Mehiki in Gvatemali. Glavni razlogi za to so: slaba domača ekonomija, velik delež uvoženih izdelkov in fiksno vezan menjalniški tečaj belizejskega dolarja na ameriški dolar (v razmerju 2:1).
  • Čeprav je v sosednji Mehiki velika in dobra izbira hrane, si tukaj obsojen na riž in fižol. Nekoliko boljša situacija je ob obali in na otokih, kjer ponujajo tudi morske specialitete.
  • Občasno se pojavlja malarija, zatoje priporočeno jemanje tablet proti njej. Ne pozabite na različna sredstva proti komarjem, ki jih je bolje prinesti s seboj, saj je v tamkajšnjih trgovinah izbira slabša, pa še dražja so.
  • Podobno kot druge države v Mehiškem zalivu tudi Belize velikokrat prizadanejo različna neurja. Zato je priporočljivo spremljanje vremenskih napovedi pred in med potovanjem. Sezona neurij traja od junija do novembra, največkrat udarijo avgusta in septembra.
  • V dobi interneta Belize zaostaja za drugimi državami. Ob obisku internet cafeja, bodite pripravljeni na počasne linije.
  • Če se nameravate potapljati, potapljaški tečaj raje opravite prej kje drugje. Kot vse drugo, so tudi tečaji kar dragi. Veliko ceneje je npr. opraviti tečaj v bližnjem Hondurasu. Ne pozabite prinesti podvodne kamere!
  • Če nameravate plavati z morskimi psi, pred odhodom ne glejte Discovery Channela. Lahko, da naletite na dokumentarec, v katerem razlagajo, da so ti morski psi (nurse sharks) nevarnejši, kot so v resnici.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!