fbpx

Napoved kampanje Nemške turistične organizacije (DZT): 100 let Bauhausa

Kultura, Mesta, Potovanja, Zanimivosti

Nemška turistična organizacija (DZT) leto 2019 začenja s svetovno kampanjo ob 100. obletnici ustanovitve legendarnega Bauhausa v Weimarju. V sodelovanju s partnerji, kot so zveza Geschäftsstelle Bauhaus Verbund 2019 in turistične pisarne posameznih zveznih dežel, pripravlja številne aktivnosti za trženje kulturnega turizma v povezavi s tem pomembnim dogodkom.

Z raznolikimi digitalnimi projekti Nemška turistična organizacija (DZT) poudarja značaj obletnice Bauhausa in na spletni strani www.germany.travel/bauhaus posreduje osrednje sporočilo kampanje.

Večplastno bogastvo Bauhausove dediščine v oblikovanju, arhitekturi, umetnosti in obrti tematizira v animiranem filmu in hkrati opozarja na osrednje lokacije Bauhausovega ustvarjanja v Weimarju, Dessauu in Berlinu, pa tudi na številnih krajih v zveznih deželah, ki so pomembni za to temo.

Kot projekt virtualne resničnosti na trgovinskih in medijskih prireditvah, ki jih Nemška turistična organizacija (DZT) vodi po vsem svetu in tako omogoča realne vtise o Bauhausu, se uporablja digitalna kopija legendarnega Walterja Gropiusa v Weimarju.

Projekt, ki ga Nemška turistična organizacija (DZT) mednarodno spodbuja kot del obletnice Bauhausa, je tudi Grand Tour of Modernity. Slednje omogoča kulturnim turistom, da Bauhaus doživijo na posebej oblikovanem programu.

“Obletnica ustanovitve Bauhausa je idealna za utrditev položaja Nemčije kot kulturne destinacije številka 1 za Evropejce. Z uporabo digitalnih tehnologij in inovativnih formatov dogodkov poudarjamo živo dediščino gibanja Bauhaus v Nemčiji.”

ob začetku kampanje pojasnjuje Petra Hedorfer, predsednica upravnega odbora Nemške turistične organizacije (DZT).

Že pred jubilejnim letom je na 2. srečanju Incoming & Brand Summit v Weimarju Nemška turistična organizacija (DZT) konec oktobra jasno poudarila, da bi o tej temi interaktivno razpravljali s strokovnjaki, predstavniki medijev in vplivneži iz 20 držav.

Eden izmed projektov, s katerim Nemška turistična organizacija (DZT) trži obletnico Bauhaus na izbranih trgih, je Tiny(BAU)haus. S pomočjo 3D tiskalnika iz reciklirane plastike in z uporabo inovativne tehnologije in materialov nosi idejo trajnostnega razvoja. Osrednji element je hodnik v obliki kvadrata s površino 8 m2, znotraj katerega lahko obiskovalci doživijo svet Bauhausa z vsemi svojimi čuti. Interaktivne slike kažejo, kako lahko potniki Bauhaus doživijo tudi v Nemčiji. Prvič bodo Tiny(BAU)haus predstavili v Rotterdamu, nato pa ga bodo uporabljali kot del medijske kampanje na drugih trgih za tiskovne dogodke in predstavitve Nemške turistične organizacije (DZT).

Na kanalih družbenih medijev potovanje dokumentirajo videoposnetki in blogi pod oznako #CelebratingBauhaus.

Poleg kampanje ob 100-letnici Bauhausa Nemška turistična organizacija (DZT) razvija tržne kampanje o glavnih kulturnih in naravnih trendih. V letošnjem letu bo v središču pozornosti turizem v mestih in na podeželju s kampanjo »German Summer Cities«. Vsebina kampanje vsebuje pet področij: mestna naselja, romantika, dopust na in ob vodi, znamenitosti ter umetnost in kultura.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.