fbpx

Napoved kampanje Nemške turistične organizacije (DZT): 100 let Bauhausa

Kultura, Mesta, Potovanja, Zanimivosti

Nemška turistična organizacija (DZT) leto 2019 začenja s svetovno kampanjo ob 100. obletnici ustanovitve legendarnega Bauhausa v Weimarju. V sodelovanju s partnerji, kot so zveza Geschäftsstelle Bauhaus Verbund 2019 in turistične pisarne posameznih zveznih dežel, pripravlja številne aktivnosti za trženje kulturnega turizma v povezavi s tem pomembnim dogodkom.

Z raznolikimi digitalnimi projekti Nemška turistična organizacija (DZT) poudarja značaj obletnice Bauhausa in na spletni strani www.germany.travel/bauhaus posreduje osrednje sporočilo kampanje.

Večplastno bogastvo Bauhausove dediščine v oblikovanju, arhitekturi, umetnosti in obrti tematizira v animiranem filmu in hkrati opozarja na osrednje lokacije Bauhausovega ustvarjanja v Weimarju, Dessauu in Berlinu, pa tudi na številnih krajih v zveznih deželah, ki so pomembni za to temo.

Kot projekt virtualne resničnosti na trgovinskih in medijskih prireditvah, ki jih Nemška turistična organizacija (DZT) vodi po vsem svetu in tako omogoča realne vtise o Bauhausu, se uporablja digitalna kopija legendarnega Walterja Gropiusa v Weimarju.

Projekt, ki ga Nemška turistična organizacija (DZT) mednarodno spodbuja kot del obletnice Bauhausa, je tudi Grand Tour of Modernity. Slednje omogoča kulturnim turistom, da Bauhaus doživijo na posebej oblikovanem programu.

“Obletnica ustanovitve Bauhausa je idealna za utrditev položaja Nemčije kot kulturne destinacije številka 1 za Evropejce. Z uporabo digitalnih tehnologij in inovativnih formatov dogodkov poudarjamo živo dediščino gibanja Bauhaus v Nemčiji.”

ob začetku kampanje pojasnjuje Petra Hedorfer, predsednica upravnega odbora Nemške turistične organizacije (DZT).

Že pred jubilejnim letom je na 2. srečanju Incoming & Brand Summit v Weimarju Nemška turistična organizacija (DZT) konec oktobra jasno poudarila, da bi o tej temi interaktivno razpravljali s strokovnjaki, predstavniki medijev in vplivneži iz 20 držav.

Eden izmed projektov, s katerim Nemška turistična organizacija (DZT) trži obletnico Bauhaus na izbranih trgih, je Tiny(BAU)haus. S pomočjo 3D tiskalnika iz reciklirane plastike in z uporabo inovativne tehnologije in materialov nosi idejo trajnostnega razvoja. Osrednji element je hodnik v obliki kvadrata s površino 8 m2, znotraj katerega lahko obiskovalci doživijo svet Bauhausa z vsemi svojimi čuti. Interaktivne slike kažejo, kako lahko potniki Bauhaus doživijo tudi v Nemčiji. Prvič bodo Tiny(BAU)haus predstavili v Rotterdamu, nato pa ga bodo uporabljali kot del medijske kampanje na drugih trgih za tiskovne dogodke in predstavitve Nemške turistične organizacije (DZT).

Na kanalih družbenih medijev potovanje dokumentirajo videoposnetki in blogi pod oznako #CelebratingBauhaus.

Poleg kampanje ob 100-letnici Bauhausa Nemška turistična organizacija (DZT) razvija tržne kampanje o glavnih kulturnih in naravnih trendih. V letošnjem letu bo v središču pozornosti turizem v mestih in na podeželju s kampanjo »German Summer Cities«. Vsebina kampanje vsebuje pet področij: mestna naselja, romantika, dopust na in ob vodi, znamenitosti ter umetnost in kultura.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]