fbpx

Narava je pogoltnila okolico Fukushime

Zanimivosti

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost.”

Osupljiv foto projekt Arkadiusz Podniesinski je razkril pogled na opustošeno okolico jedrske elektrarne Fukushima, kjer danes leži na tone nedotaknjene kontaminirane zemlje in kjer je gozd prerasel zapuščena vozila in domove.

Po jedrski katastrofi leta 2011, pokrajina danes izgleda kot post-apokaliptična scena iz filma “The Walking Dead”. Po opozorilu o radioaktivnem sevanju so ljudje zapustili svoje domove, avtomobile, učilnice in knjižnice, ki jih je preraslo zelenje in ki danes izgledajo kot prizor, ko so zombiji zavzeli planet. Podniesinski je na svoji spletni strani zapisal: “Za katastrofo v Fukushimi ne moremo kriviti potresa ali tsunamija, temveč človeka.” Razloži, da se je lotil fotografskega projekta zato, da bi neovirano s strani medijev, vladne propagande in jedrskih lobijev, ustvaril mnenje in ga podal širšim množicam.

matejav: “Bi rekla, da je najbolj znana destinacija na Japonskem Kyoto-veliko templjev in stare (obnovljene) arhitekture. Splača se pogledati tudi Himeji grad, hirošimo z otokom Miyajima, itd.”

Jedilna miza zapuščena v naglici

Posledice potresa, ki ga je sprožil tsunami, v športni dvorani

Kup kontaminiranih televizorjev sredi zaraščene okolice

 

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost,” na napisu

Vir: Earthporm

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]