fbpx

Narava je pogoltnila okolico Fukushime

Zanimivosti

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost.”

Osupljiv foto projekt Arkadiusz Podniesinski je razkril pogled na opustošeno okolico jedrske elektrarne Fukushima, kjer danes leži na tone nedotaknjene kontaminirane zemlje in kjer je gozd prerasel zapuščena vozila in domove.

Po jedrski katastrofi leta 2011, pokrajina danes izgleda kot post-apokaliptična scena iz filma “The Walking Dead”. Po opozorilu o radioaktivnem sevanju so ljudje zapustili svoje domove, avtomobile, učilnice in knjižnice, ki jih je preraslo zelenje in ki danes izgledajo kot prizor, ko so zombiji zavzeli planet. Podniesinski je na svoji spletni strani zapisal: “Za katastrofo v Fukushimi ne moremo kriviti potresa ali tsunamija, temveč človeka.” Razloži, da se je lotil fotografskega projekta zato, da bi neovirano s strani medijev, vladne propagande in jedrskih lobijev, ustvaril mnenje in ga podal širšim množicam.

matejav: “Bi rekla, da je najbolj znana destinacija na Japonskem Kyoto-veliko templjev in stare (obnovljene) arhitekture. Splača se pogledati tudi Himeji grad, hirošimo z otokom Miyajima, itd.”

Jedilna miza zapuščena v naglici

Posledice potresa, ki ga je sprožil tsunami, v športni dvorani

Kup kontaminiranih televizorjev sredi zaraščene okolice

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost,” na napisu

Vir: Earthporm

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!