fbpx

Narava je pogoltnila okolico Fukushime

Zanimivosti

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost.”

Osupljiv foto projekt Arkadiusz Podniesinski je razkril pogled na opustošeno okolico jedrske elektrarne Fukushima, kjer danes leži na tone nedotaknjene kontaminirane zemlje in kjer je gozd prerasel zapuščena vozila in domove.

Po jedrski katastrofi leta 2011, pokrajina danes izgleda kot post-apokaliptična scena iz filma “The Walking Dead”. Po opozorilu o radioaktivnem sevanju so ljudje zapustili svoje domove, avtomobile, učilnice in knjižnice, ki jih je preraslo zelenje in ki danes izgledajo kot prizor, ko so zombiji zavzeli planet. Podniesinski je na svoji spletni strani zapisal: “Za katastrofo v Fukushimi ne moremo kriviti potresa ali tsunamija, temveč človeka.” Razloži, da se je lotil fotografskega projekta zato, da bi neovirano s strani medijev, vladne propagande in jedrskih lobijev, ustvaril mnenje in ga podal širšim množicam.

matejav: “Bi rekla, da je najbolj znana destinacija na Japonskem Kyoto-veliko templjev in stare (obnovljene) arhitekture. Splača se pogledati tudi Himeji grad, hirošimo z otokom Miyajima, itd.”

Jedilna miza zapuščena v naglici

Posledice potresa, ki ga je sprožil tsunami, v športni dvorani

Kup kontaminiranih televizorjev sredi zaraščene okolice

 

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost,” na napisu

Vir: Earthporm

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.