fbpx

Narava je pogoltnila okolico Fukushime

Zanimivosti

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost.”

Osupljiv foto projekt Arkadiusz Podniesinski je razkril pogled na opustošeno okolico jedrske elektrarne Fukushima, kjer danes leži na tone nedotaknjene kontaminirane zemlje in kjer je gozd prerasel zapuščena vozila in domove.

Po jedrski katastrofi leta 2011, pokrajina danes izgleda kot post-apokaliptična scena iz filma “The Walking Dead”. Po opozorilu o radioaktivnem sevanju so ljudje zapustili svoje domove, avtomobile, učilnice in knjižnice, ki jih je preraslo zelenje in ki danes izgledajo kot prizor, ko so zombiji zavzeli planet. Podniesinski je na svoji spletni strani zapisal: “Za katastrofo v Fukushimi ne moremo kriviti potresa ali tsunamija, temveč človeka.” Razloži, da se je lotil fotografskega projekta zato, da bi neovirano s strani medijev, vladne propagande in jedrskih lobijev, ustvaril mnenje in ga podal širšim množicam.

matejav: “Bi rekla, da je najbolj znana destinacija na Japonskem Kyoto-veliko templjev in stare (obnovljene) arhitekture. Splača se pogledati tudi Himeji grad, hirošimo z otokom Miyajima, itd.”

Jedilna miza zapuščena v naglici

Posledice potresa, ki ga je sprožil tsunami, v športni dvorani

Kup kontaminiranih televizorjev sredi zaraščene okolice

 

“Jedrska energija je energija za svetlo prihodnost,” na napisu

Vir: Earthporm

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.