fbpx

Narodni park Kornati

Novice

Narodni park Kornati so eden izmed sedmih hrvaških narodnih parkov. Urejenost in pravila igre v njih so zgledno urejena. Je posledica dolgoletne prakse in številnih investicij hrvaškega turizma. Za obisk parka je potreben le kratek skok z Jadranske magistrale. Večina obiskovalcev si za izhodišče izbere mesto Zadar oziroma otok Murter Za vstop v narodni park […]

Narodni park Kornati so eden izmed sedmih hrvaških narodnih parkov. Urejenost in pravila igre v njih so zgledno urejena. Je posledica dolgoletne prakse in številnih investicij hrvaškega turizma.

Za obisk parka je potreben le kratek skok z Jadranske magistrale. Večina obiskovalcev si za izhodišče izbere mesto Zadar oziroma otok Murter Za vstop v narodni park je potrebna vstopnica, ki stane 50 hrvaških kun. Dnevno.

Podrobnejše informacije se da dobiti v Upravi narodnega parka Kornati, Butina 2, 22243 Murter, telefonska in fax številka 00385 22 434 662. Ti so tudi pristojni za izdajo dovolnic za Športni ribolov, sidranje in druge aktivnosti. Čas obiska: Pravzaprav od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Le pozimi zna biti srednji Jadran vetrovna, hladna in neprijazna pokrajina. Turistične ladjice za ogled narodnega parka potrebujejo cel dan. Za prave ljubitelji pa začetka in konca pravzaprav ni. Zemljevid: Severna Dalmacija 1:100.000, številni zemljevidi parka po turističnih agencijah ter številne avtokarte.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.