fbpx

Nasmehi na obrazih otrok ne le decembra, ampak skozi vse leto

D.ecembrska

December je čas obdarovanj, ki pa niso nujno materialna. Zadnji mesec v letu je namreč tudi idealen čas za to, da se zazremo po ljudeh, ki nas obkrožajo in se zavemo, da smo pogosto drug drugemu največje darilo.

Čas, pozornost in pomoč, ko jo nekdo potrebuje, so namreč tisti, ki zares spreminjajo življenja.

V to verjamejo tudi v družbi Sava Turizem d.d., kjer je eno od glavnih vodil njihovega delovanja podpora družbeni skupnosti in s tem tudi skrb za družine in otroke v stiski. Ne le v decembru, ampak skozi vse leto vedo, kako svojim gostom pričarati nepozaben oddih. Obenem z največjim veseljem pričarajo tudi nasmehe na obraze otrok iz družin z manj priložnostmi.

100 otrok in 10 družin v Termah 3000 – Moravske Toplice in Termah Ptuj

Slednje že tradicionalno presenetijo vsako poletje, ko jih gostijo v Termah 3000 – Moravske Toplice in Termah Ptuj. Tudi letos so tako brezskrbni poletni oddih pričarali kar 100 otrokom in 10 družinam, ki so se ob kopanju v bazenih sprostili in zabavali.

Akcijo na ravni Sava Hotels & Resorts izvajajo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine, kjer pravijo, da obisk term vsaj za nekaj dni nepopisno polepša počitnice otrok in družin, ki si tega sicer ne morejo privoščiti. S tem se jim uresničijo sanje o brezskrbnem oddihu.

Več kot 6.000 eur za družine v stiski

Ker se zavedajo, da otroci iz družin z manj priložnostmi potrebujejo več, kot le ene nepozabne počitnice, v Sava Turizmu v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine že vrsto let decembra več kot 6 tisoč evrov namenijo za pomoč družinam v stiski.  Naj gre za nakup toplih oblačil, osnovnih živil, šolskih potrebščin, ali reševanje družinskih stisk, pomoč je vedno dobrodošla in lahko nekomu močno polepša ne le praznike, ampak celo leto. V tem duhu nameravajo nadaljevati tudi v prihodnje, saj verjamejo, da je eno od njihovih poslanstev tudi vračanje skupnosti.

Ob napisanem lahko dodamo le še to: naj se decembrski duh preseli tudi v ostale mesece in naj nas zavedanje, da smo skupaj močnejši, nikoli ne zapusti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.