fbpx

Naturopatija – zakaj v svetu in sedaj tudi v Sloveniji?

Dogodki, Zanimivosti

O tem, kako naturopat deluje v Sloveniji, v Italiji, v Španiji, v Južni Ameriki in drugod po svetu, bomo lahko slišali na 1. naturopatskem kongresu.

Naturopatija je relativno nova veda, v Evropi govorimo o naturopatiji nekaj desetletij, vendar njena pomembnost iz leta v leto narašča. Naturopatska združenja in naturopatske šole rastejo bliskovito po celem svetu, tudi v Sloveniji.

Kongres_FB cover

Zakaj se to dogaja?

Potrebo po naturopatiji čuti in nosi v sebi vsak izmed nas. Celoten svet, tudi če različen, predstavlja enoten odsev mikrokozmosa v makrokozmosu. Čeprav na svetu sobivajo različni narodi, nas nekaj povezuje – vsi smo ljudje. Vsak človek čuti v sebi nujno potrebo po zdravju, po harmoniji, po ravnovesju. Zanimivo je dejstvo, da kar 80% vseh onkoloških bolnikov sveta išče pomoč v integrativni – alternativni medicini.

Naturopatija nudi današnjemu človeku to, kar išče in potrebuje, obravnava človeka celostno, išče in odpravlja vzroke bolezenskega stanja, predvsem pa uči posameznika, kako naj se krepi, da se v bistvu lahko izogne oziroma prepreči nastanek bolezenskega stanja.

O tem, kako naturopat deluje v Sloveniji, v Italiji, v Španiji, v Južni Ameriki in drugod po svetu, bomo lahko slišali na 1. naturopatskem kongresu v Sloveniji. 

Zelo pomemben dogodek, ki postavlja Slovenijo v središče svetovnega naturopatskega dogajanja. Samo dejstvo, da bodo predstavniki svetovne naturopastke organizacije prisotni na prvem kongresu v Sloveniji, priča in to potrjuje.
Naturopatski kongres v Sloveniji želi opredeliti, uveljaviti in podkrepiti naturopatijo v slovenskem, evropskem in svetovnem prostoru. Slovenija je namreč majhna država v srcu Evrope, ki pa nosi v sebi tradicijo naturopatskih vrednot, načel in s priredbo kongresa tudi naturopatskih pobud.Gre za celodnevni kongres z mednarodnimi predavatelji. Za prevod bo poskrbljeno.

Med predavatelji kongresa bodo tudi:

 • naturopatinja iz Gvatemale, ki bo govorila o naturopatiji Majev,
 • naturopat iz Madrida, ki izvaja ki povezuje reiki znanje z Bachovimi cvetnimi esencami,
 • predstavnica svetovne naturopatske organizacije, ki ima sedež v Kanadi,
 • osteopat, naturopat iz Tenerifov, ki bo govoril o fibromialgiji,
 • Erika Brajnik in drugi.

Podrobnejši program kongresa in nabor predavateljev si lahko preberete tukaj: www.naturopatija.org, kjer se tudi prijavite.

Za uporabnike portala over.net velja znižana kotizacija, 10€ popusta, torej 65 eur. Pomembno je, da ob prijavi v opombe napišete overnet (le tako vam bo pripadal popust).

Mnenja in izkušnje: Zdravo življenje in alternativne vede

Po izboru uredništva


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]