fbpx

Naturopatija – zakaj v svetu in sedaj tudi v Sloveniji?

Dogodki, Zanimivosti

O tem, kako naturopat deluje v Sloveniji, v Italiji, v Španiji, v Južni Ameriki in drugod po svetu, bomo lahko slišali na 1. naturopatskem kongresu.

Naturopatija je relativno nova veda, v Evropi govorimo o naturopatiji nekaj desetletij, vendar njena pomembnost iz leta v leto narašča. Naturopatska združenja in naturopatske šole rastejo bliskovito po celem svetu, tudi v Sloveniji.

Kongres_FB cover

Zakaj se to dogaja?

Potrebo po naturopatiji čuti in nosi v sebi vsak izmed nas. Celoten svet, tudi če različen, predstavlja enoten odsev mikrokozmosa v makrokozmosu. Čeprav na svetu sobivajo različni narodi, nas nekaj povezuje – vsi smo ljudje. Vsak človek čuti v sebi nujno potrebo po zdravju, po harmoniji, po ravnovesju. Zanimivo je dejstvo, da kar 80% vseh onkoloških bolnikov sveta išče pomoč v integrativni – alternativni medicini.

Naturopatija nudi današnjemu človeku to, kar išče in potrebuje, obravnava človeka celostno, išče in odpravlja vzroke bolezenskega stanja, predvsem pa uči posameznika, kako naj se krepi, da se v bistvu lahko izogne oziroma prepreči nastanek bolezenskega stanja.

O tem, kako naturopat deluje v Sloveniji, v Italiji, v Španiji, v Južni Ameriki in drugod po svetu, bomo lahko slišali na 1. naturopatskem kongresu v Sloveniji. 

Zelo pomemben dogodek, ki postavlja Slovenijo v središče svetovnega naturopatskega dogajanja. Samo dejstvo, da bodo predstavniki svetovne naturopastke organizacije prisotni na prvem kongresu v Sloveniji, priča in to potrjuje.
Naturopatski kongres v Sloveniji želi opredeliti, uveljaviti in podkrepiti naturopatijo v slovenskem, evropskem in svetovnem prostoru. Slovenija je namreč majhna država v srcu Evrope, ki pa nosi v sebi tradicijo naturopatskih vrednot, načel in s priredbo kongresa tudi naturopatskih pobud.Gre za celodnevni kongres z mednarodnimi predavatelji. Za prevod bo poskrbljeno.

Med predavatelji kongresa bodo tudi:

 • naturopatinja iz Gvatemale, ki bo govorila o naturopatiji Majev,
 • naturopat iz Madrida, ki izvaja ki povezuje reiki znanje z Bachovimi cvetnimi esencami,
 • predstavnica svetovne naturopatske organizacije, ki ima sedež v Kanadi,
 • osteopat, naturopat iz Tenerifov, ki bo govoril o fibromialgiji,
 • Erika Brajnik in drugi.

Podrobnejši program kongresa in nabor predavateljev si lahko preberete tukaj: www.naturopatija.org, kjer se tudi prijavite.

Za uporabnike portala over.net velja znižana kotizacija, 10€ popusta, torej 65 eur. Pomembno je, da ob prijavi v opombe napišete overnet (le tako vam bo pripadal popust).

Mnenja in izkušnje: Zdravo življenje in alternativne vede

Po izboru uredništva


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.