fbpx

Naval golih Nemcev v neokrnjene Alpe

Novice

Zmotili so švicarski mir Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli. Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda […]

Zmotili so švicarski mir

Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli.

Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda ne branijo, a nemški “nagci”, ki v gore zagrizejo le v pohodnih čevljih in z nahrbtnikom na rami, jih, seveda, zelo vznemirjajo.

Slikoviti Appenzell obdajajo gore, visoke do 2.500 metrov. 

Predstavnik kraja Markus Dörig je dejal, da so domačini užaljeni in ogorčeni, zato so se odločili, da bodo vse gole pohodnike udarili po žepu. “Živimo na podeželju in ljudje si želijo mirnega življenja brez velikih pretresov. Goli turisti so naredili prav to, porušili naš mir.”

Zato so v Appenzellu sprejeli nov zakon, ki določa, da bodo vsi, ujeti v Adamovem kostumu, kaznovani z 200 evri…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!