fbpx

Naval golih Nemcev v neokrnjene Alpe

Novice

Zmotili so švicarski mir Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli. Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda […]

Zmotili so švicarski mir

Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli.

Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda ne branijo, a nemški “nagci”, ki v gore zagrizejo le v pohodnih čevljih in z nahrbtnikom na rami, jih, seveda, zelo vznemirjajo.

Slikoviti Appenzell obdajajo gore, visoke do 2.500 metrov. 

Predstavnik kraja Markus Dörig je dejal, da so domačini užaljeni in ogorčeni, zato so se odločili, da bodo vse gole pohodnike udarili po žepu. “Živimo na podeželju in ljudje si želijo mirnega življenja brez velikih pretresov. Goli turisti so naredili prav to, porušili naš mir.”

Zato so v Appenzellu sprejeli nov zakon, ki določa, da bodo vsi, ujeti v Adamovem kostumu, kaznovani z 200 evri…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.