fbpx

Naval golih Nemcev v neokrnjene Alpe

Novice

Zmotili so švicarski mir Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli. Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda […]

Zmotili so švicarski mir

Švicarska vas Appenzell ima velike težave, ker se nemški turisti, ki raziskujejo bližnjo okolico, sprehajajo kar … goli.

Za negodovanje Švicarjev je kriva nemška nudistična organizacija, ki je svojim članom vasico Appenzell priporočila kot “odličen kraj za sprehode, v katerem boste prišli v stik z naravo”. Švicarji se tujih obiskovalcev seveda ne branijo, a nemški “nagci”, ki v gore zagrizejo le v pohodnih čevljih in z nahrbtnikom na rami, jih, seveda, zelo vznemirjajo.

Slikoviti Appenzell obdajajo gore, visoke do 2.500 metrov. 

Predstavnik kraja Markus Dörig je dejal, da so domačini užaljeni in ogorčeni, zato so se odločili, da bodo vse gole pohodnike udarili po žepu. “Živimo na podeželju in ljudje si želijo mirnega življenja brez velikih pretresov. Goli turisti so naredili prav to, porušili naš mir.”

Zato so v Appenzellu sprejeli nov zakon, ki določa, da bodo vsi, ujeti v Adamovem kostumu, kaznovani z 200 evri…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.