fbpx

Ne veste, kam? Logična izbira je Kitajska

Novice

Kitajska želi z enim zamahom osvojiti svet. Ne le gospodarsko, tudi turizem. Do leta 2015 bo namreč Kitajska turistično najbolj obiskana država na svetu. Te napovedi ni dal kdor koli, pač pa sam generalni sekretar Svetovne turistične organizacije Taleb Rifai. “Kitajska je trenutno četrta najbolj priljubljena država za turiste. Če pogledamo kazalce njenega gospodarstva in […]

Kitajska želi z enim zamahom osvojiti svet. Ne le gospodarsko, tudi turizem. Do leta 2015 bo namreč Kitajska turistično najbolj obiskana država na svetu.

Te napovedi ni dal kdor koli, pač pa sam generalni sekretar Svetovne turistične organizacije Taleb Rifai. “Kitajska je trenutno četrta najbolj priljubljena država za turiste. Če pogledamo kazalce njenega gospodarstva in turistične tokove, pa v organizaciji predvidevamo, da se bo v petih letih povzpela na sam vrh.”

Da je najbolj zanimiva država za tuje goste, se trenutno še lahko pohvali dežela Eifflovega stolpa, francoske štruce, baretk in gradov ob Loari, torej Francija, ki jo na leto obišče 80 milijonov tujcev. S 60 milijoni turistov letno ji sledijo Španija in ZDA, Kitajsko na četrtem mestu pa obišče 48 milijonov turistov.


Foto: EPA

“Kitajski turizem se je v zadnjih letih izredno razvil, prav tako pa je naglo poskočilo število tujih gostov, in siver z osmih na 48 milijonov. Zaradi velikosti države menim, da Kitajska še ni dosegla svojega vrhunca, kar pomeni, da bo vsako leto privabljala nove in nove ljudi,” je dodal Rifai…

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!