fbpx

Nemci se po lepšo pričesko odpeljejo na Poljsko

Potovanja

Zaradi Nemcev, razcvet frizerskih salonov v majhni poljski vasici.

Poljska vasica Osinow Dolny, ki je 60 kilometrov oddaljena od Berlina, je doživela pravi razcvet zaradi številnih nemških žensk, ki vsak konec tedna obiskujejo tamkajšnje frizerske salone. V vasici, ki šteje 200 prebivalcev, trdijo, da imajo največjo koncentracijo frizerskih salonov na svetu.

Vas, ki bi sicer v postkomunistični Poljski životarila, krasijo barviti izveski frizerskih salonov, ki v nemščini vabijo stranke. Povpraševanje Nemk, ki ob koncih tedna v Osinow Dolny prihajajo na kodranje, barvanje ali zgolj striženje, je tako veliko, da se število salonov v vasi ni le povečalo, temveč so številni občutno povečali svoje prostore in jih razširili v sosednja poslopja ali celo na vrtove. Nekateri so svojo ponudbo razširili še na druge storitve, kot so kozmetični tretmaji in manikura. Saloni se odpirajo že ob 7. uri, delujejo pa tudi ob nedeljah. Določene težave včasih povzročijo le jezikovne prepreke, a posel kljub temu cveti.

bojanv::trv : “Češka je lepa, tam sem bil že nekajkrat, o tem je bilo povedanega že veliko. Na Poljskem pa predvsem pazi na tatove. Lep je Krakov, Varšava name ni naredila vtisa, ceste so slabe, jih pa hitro popravljajo. Enkrat sem bil v Varšavi na seminarju. Pred Marriot hotelom, med 10. in 14. uro so mi zlomili ključavnico na avtu (Uno) in ga pripravili da ga bodo ukradli. K sreči smo šli zvečer ven z mojim avtom, tako da sem opazil. Pazi še na otroke, ki čistijo vetrobrane. Če ne dobijo denarja, zelo radi (raje kot v Rimu ali drugje) vlečejo črte po avtu. Meni je bila ena manj zanimivih držav”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.