fbpx

Nemci se po lepšo pričesko odpeljejo na Poljsko

Potovanja

Zaradi Nemcev, razcvet frizerskih salonov v majhni poljski vasici.

Poljska vasica Osinow Dolny, ki je 60 kilometrov oddaljena od Berlina, je doživela pravi razcvet zaradi številnih nemških žensk, ki vsak konec tedna obiskujejo tamkajšnje frizerske salone. V vasici, ki šteje 200 prebivalcev, trdijo, da imajo največjo koncentracijo frizerskih salonov na svetu.

Vas, ki bi sicer v postkomunistični Poljski životarila, krasijo barviti izveski frizerskih salonov, ki v nemščini vabijo stranke. Povpraševanje Nemk, ki ob koncih tedna v Osinow Dolny prihajajo na kodranje, barvanje ali zgolj striženje, je tako veliko, da se število salonov v vasi ni le povečalo, temveč so številni občutno povečali svoje prostore in jih razširili v sosednja poslopja ali celo na vrtove. Nekateri so svojo ponudbo razširili še na druge storitve, kot so kozmetični tretmaji in manikura. Saloni se odpirajo že ob 7. uri, delujejo pa tudi ob nedeljah. Določene težave včasih povzročijo le jezikovne prepreke, a posel kljub temu cveti.

bojanv::trv : “Češka je lepa, tam sem bil že nekajkrat, o tem je bilo povedanega že veliko. Na Poljskem pa predvsem pazi na tatove. Lep je Krakov, Varšava name ni naredila vtisa, ceste so slabe, jih pa hitro popravljajo. Enkrat sem bil v Varšavi na seminarju. Pred Marriot hotelom, med 10. in 14. uro so mi zlomili ključavnico na avtu (Uno) in ga pripravili da ga bodo ukradli. K sreči smo šli zvečer ven z mojim avtom, tako da sem opazil. Pazi še na otroke, ki čistijo vetrobrane. Če ne dobijo denarja, zelo radi (raje kot v Rimu ali drugje) vlečejo črte po avtu. Meni je bila ena manj zanimivih držav”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!