fbpx

Nemčija: Veliko je sodelovanja s tujimi poslovnimi partnerji

Novice

Nemčija je socialno stabilna in gospodarsko razvita dežela, ki privablja veliko tujih poslovnih partnerjev in iskalcev zaslužka. Ima 82 milijonov prebivalcev, od katerih jih 86 odstotkov živi na urbanih področjih. Čeprav Nemci predstavljajo veliko večino prebivalcev, pa je na nekaterih območjih do 20 odstotkov pripadnikov etničnih manjšin. Te najpogosteje predstavljajo turški, jugoslovanski, italijanski in grški […]

Nemčija je socialno stabilna in gospodarsko razvita dežela, ki privablja veliko tujih poslovnih partnerjev in iskalcev zaslužka. Ima 82 milijonov prebivalcev, od katerih jih 86 odstotkov živi na urbanih področjih.

Čeprav Nemci predstavljajo veliko večino prebivalcev, pa je na nekaterih območjih do 20 odstotkov pripadnikov etničnih manjšin. Te najpogosteje predstavljajo turški, jugoslovanski, italijanski in grški imigranti. V zahodne regije so se priselili še Afričani, Indijci ter Azijci, v vzhodnih regijah najdemo etnične Slovane, znane kot lužiške Srbe, na severu pa danske manjšine. Imigranti vidijo Nemčijo kot deželo priložnosti in svobode. Zaradi priseljencev je sicer bilo nekaj izoliranih izbruhov socialnega nemira, sicer pa večina Nemcev močno nasprotuje nasilju do priseljencev.

Nemci so znani kot delovni, uspešni ljudje, ki spoštujejo red in zakon. Radi imajo točne in vešče ljudi, vendar pa so nagnjeni k črnogledosti in so zadržani do novih idej in načinov razmišljanja. V zasebnem življenju Nemci niso preveč družabni, raje kot velike zabave imajo intelektualne pogovore s prijatelji. Ko jih spoznamo, delujejo sprva zadržano, pred tujci se težko sprostijo in ne kažejo pretirane prijaznosti, dokler se prijateljstvo ne razvije.

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!