fbpx

Pazite se netopirja Popo bave

Zanimivosti

Če vas zanese na otok Pemba (Tanzanija) v Indijskem oceanu, se boste morda nasmehnili legendi o netopirju podobnem bitju, ki mu rečejo Popo bava. (Netopirjevo krilo).

Vendar domačini resno verjamejo vanj in v njegovo nenasitno strast. Vsake toliko časa koga posili, spravi pa se tako na moške, ženske in otroke.

Tako izgleda Popo Bawe

Najraje naj bi napadal ponoči in v zaprtem prostoru, zato včasih cele vasi v strahu pred njim spijo na prostem, drugič ga spet poskušajo pomiriti z darovi.

“Predvčerajšnjim zvečer ležem k počitku, okno na stežaj odprem, kot pač vedno, ko je vroče. čez kakšno uro se mi na pol v snu zazdi, da nekaj leta po prostoru. Prižgem luč in zagledam netopirja, kako dela kroge po moji spalnici. Kaj sem hotel, ugasnem luč, zaprem vrata spalnice in grem spat v dnevno sobo.”

Mojo spalnico si je prisvojil netopir

Vera je tako močna, da vpliva na celotno življenje otoka, osnova pa naj bi bile legende ljudstev v Indijskem oceanu, ki so se skozi stoletja preseljevali z enega otoka na drugega na območju med Indonezijo in Komori ter med Madagaskarjem in Maldivi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!