fbpx

Nevarne letalske družbe

Novice

Nevarne letalske družbe  Evropska unija je aktualizirala črno listo letalskih družb, za katere ocenjuje, da ne izpolnjujejo vseh varnostnih standardov in dodala štiri letalske družbe iz Surinama, Sudana in Kirgisiena ter z liste izvzela mavretansko letalsko linijo ter ji ponovno dovolila pristajanje na območju EU. Za letalsko družbo Blue Wing iz Surinama in kirgizijsko Sky […]

Nevarne letalske družbe 
Evropska unija je aktualizirala črno listo letalskih družb, za katere ocenjuje, da ne izpolnjujejo vseh varnostnih standardov in dodala štiri letalske družbe iz Surinama, Sudana in Kirgisiena ter z liste izvzela mavretansko letalsko linijo ter ji ponovno dovolila pristajanje na območju EU. Za letalsko družbo Blue Wing iz Surinama in kirgizijsko Sky Gate International velja popolna prepoved pristajanja v EU, je junija sporočila komisija EU v Bruslju.

Na črno listo je dodala tudi družbo Star Jet, ker je enaka družbi Star Air, registrirani v Sierra Leone, ki je že bila vpisana na črni listi. Ponovno pa je dovolila pristajanje letalom na liniji iz Mavretanije, potem ko so ji kontrolorji iz EU izstavili pozitivno spričevalo. Na listi pa ostaja GST Aero. Na listi ostaja 95 družb, od katerih jih je večina registriranih v afriških državah.

EU je prvič objavila črno listo marca letos, njen namen je preprečevanje pomanjkljivosti družb v območju EU, in objavo pomanjkljivosti pri posameznih letalskih družbah ter tako olajšuje odločitve potnikom, katero družbo bodo izbrali, če potujejo izven območja EU. Predstavnik za medije pri komisiji EU Stefaan De Rynck je povedal, da črna lista že dosega svoj namen, saj se pri letalskih družbah, ki so vpisane na listi, že trudijo odstraniti pomanjkljivosti. Dežele, kot sta Japonska in Avstralija, pa so že zaprosile za izmenjavo informacij o letalskih družbah na črni listi.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!