fbpx

Neverjetno odkritje: na 4000 metrih zasidrana Noetova barka

Novice

S karbonsko metodo datiranja so določili, da naj bi bili leseni ostanki stari približno 4800 let Kitajski in turški raziskovalci so na gori Ararat na vzhodu Turčije odkrili leseno strukturo, za katero verjamejo, da je Noetova barka. Na približno 4000 metrih nadmorske višine so našli ostanke lesenega ogrodja, s karbonsko metodo datiranja pa so njihovo […]

S karbonsko metodo datiranja so določili, da naj bi bili leseni ostanki stari približno 4800 let

Kitajski in turški raziskovalci so na gori Ararat na vzhodu Turčije odkrili leseno strukturo, za katero verjamejo, da je Noetova barka. Na približno 4000 metrih nadmorske višine so našli ostanke lesenega ogrodja, s karbonsko metodo datiranja pa so njihovo starost določili na približno 4800 let – pred prav toliko leti naj bi biblična barka plula po teh krajih.

Barko, ki je že postala pravcata senzacija, je odkrila raziskovalna odprava evangeličanske skupine Mednarodna duhovščina Noetove barke (Noah’s Ark Ministries International), krščanski aktivisti, ki so že več let brez uspeha iskali dokaze, ki bi potrjevali zgodbo Stare zaveze. “Nismo še popolnoma prepričani, lahko pa z 99,9-odstotno verjetnostjo trdimo, da je to Noetova barka,” je dejal Yeung Wing-cheung, član 15-članske odprave, ki je našla barko.


Skupina je že izključila možnost, da naj bi našli ostanke starega naselja, saj v zgodovini človeštva še niso odkrili zaselka višje kot na 3500 metrih nadmorske višine. Hlad na 4000 metrih, kjer so našli domnevno barko, je odločilno prispeval tudi k ohranitvi lesene konstrukcije.

Da so našli pravo Noetovo barko, so raziskovalci prepričani tudi zato, ker ima leseno ogrodje več predelov, nekateri prostori pa so dodatno pregrajeni z lesenimi tramovi in ograjami in naj bi bili zato primerni za nastanitev živali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.