fbpx

Neverjetno odkritje: na 4000 metrih zasidrana Noetova barka

Novice

S karbonsko metodo datiranja so določili, da naj bi bili leseni ostanki stari približno 4800 let Kitajski in turški raziskovalci so na gori Ararat na vzhodu Turčije odkrili leseno strukturo, za katero verjamejo, da je Noetova barka. Na približno 4000 metrih nadmorske višine so našli ostanke lesenega ogrodja, s karbonsko metodo datiranja pa so njihovo […]

S karbonsko metodo datiranja so določili, da naj bi bili leseni ostanki stari približno 4800 let

Kitajski in turški raziskovalci so na gori Ararat na vzhodu Turčije odkrili leseno strukturo, za katero verjamejo, da je Noetova barka. Na približno 4000 metrih nadmorske višine so našli ostanke lesenega ogrodja, s karbonsko metodo datiranja pa so njihovo starost določili na približno 4800 let – pred prav toliko leti naj bi biblična barka plula po teh krajih.

Barko, ki je že postala pravcata senzacija, je odkrila raziskovalna odprava evangeličanske skupine Mednarodna duhovščina Noetove barke (Noah’s Ark Ministries International), krščanski aktivisti, ki so že več let brez uspeha iskali dokaze, ki bi potrjevali zgodbo Stare zaveze. “Nismo še popolnoma prepričani, lahko pa z 99,9-odstotno verjetnostjo trdimo, da je to Noetova barka,” je dejal Yeung Wing-cheung, član 15-članske odprave, ki je našla barko.


Skupina je že izključila možnost, da naj bi našli ostanke starega naselja, saj v zgodovini človeštva še niso odkrili zaselka višje kot na 3500 metrih nadmorske višine. Hlad na 4000 metrih, kjer so našli domnevno barko, je odločilno prispeval tudi k ohranitvi lesene konstrukcije.

Da so našli pravo Noetovo barko, so raziskovalci prepričani tudi zato, ker ima leseno ogrodje več predelov, nekateri prostori pa so dodatno pregrajeni z lesenimi tramovi in ograjami in naj bi bili zato primerni za nastanitev živali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.