fbpx

Nov narodni park v Mozambiku

Novice

V Mozambiku so zgradili narodni park Limpopo. Načrtujejo, da bo turiste pritegnila predvsem načrtovana združitev tega parka z dvema iz sosednjih državah – s parkom Gonarežu v Zimbabveju in Krugerjevim parkom v Južnoafriški republiki. Vendar je v Zimbabveju politična kriza, ki odvrača donatorje, za začetek pa bi morali v tej državi na svoji strani predvidenega […]

V Mozambiku so zgradili narodni park Limpopo. Načrtujejo, da bo turiste pritegnila predvsem načrtovana združitev tega parka z dvema iz sosednjih državah – s parkom Gonarežu v Zimbabveju in Krugerjevim parkom v Južnoafriški republiki. Vendar je v Zimbabveju politična kriza, ki odvrača donatorje, za začetek pa bi morali v tej državi na svoji strani predvidenega območja odstraniti mine, ki so tam še od vojne za neodvisnost v sedemdesetih letih. Združitev je sicer tudi v interesu Krugerjevega parka v Južnoafriški republiki, ki upa, da bo tako omilil težavo s sloni. Odkar so na pritisk naravovarstvenih organizacij ustavili njihov odstrel, so se namreč zelo razmnožili.

Idealno naj bi bilo v parku 7.500 slonov, sedaj pa jih ježe več kot 12.000. Z razširitvijo parka na Mozambik in Zimbabve naj bi se tudi sloni razkropili. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da so sloni navezani na svoje domače področje. V preteklosti so jih že selili, pa so se vrnili nazaj in pri tem prehodili več sto kilometrov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!