fbpx

Nov trend v Braziliji – kava

Novice

Čeprav je Brazilija ena največjih pridelovalk kave na svetu, je Brazilci niso nikoli najbolj navdušeno pili. Veliko je k temu pripomoglo tudi to, da so najboljšo izvozili, doma pa so se morali zadovoljiti s slabšo kvaliteto, ki so jo mešali s cikorijo, koruzo in drugimi žiti, da bi prihranili denar. Z izboljšano kvaliteto pa je […]

Čeprav je Brazilija ena največjih pridelovalk kave na svetu, je Brazilci niso nikoli najbolj navdušeno pili. Veliko je k temu pripomoglo tudi to, da so najboljšo izvozili, doma pa so se morali zadovoljiti s slabšo kvaliteto, ki so jo mešali s cikorijo, koruzo in drugimi žiti, da bi prihranili denar. Z izboljšano kvaliteto pa je kava v zadnjem času postala pravi hit, kavarne v glavnem mestu Riu de Janeiru pa polne in trendovske. Navduš enje dosega vrhunec v tem času, ko je na južni polobli zima in je kava še bolj dobrodošla.

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!