fbpx

Novi Sad, Beograd in Niš v prazničnih dneh

Aktualno, Zanimivosti

Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje.

Pravijo, da živita dve vrsti ljudi: tisti, ki so zaljubljeni v NOVI SAD, in tisti, ki ga še niso obiskali.

Vabimo vas, da prihajajoče leto 2018 doživite v Novem Sadu ob praznovanju dveh božičev in dveh novih let. Silvestrovanje je tradicionalno postalo čas za srečanje starih prijateljev, ki so razstreseni po vsem svetu, in čas za nova srečanja, iz katerih se rodijo nova prijateljstva ali ljubezni.

Zato se s svojimi prijatelji dogovorite za srečanje v Novem Sadu in uživajte v glasbi Rundeka, S.A.R.S-a in Plavega orkestra. Decembra in januarja bodo za otroke organiziustvarjalne dogodke. Trg svobode postane »Novosadski Winterfest« – mesto, kjer se lahko ogrejete s pesmijo in hrano, kupite spominek in se popeljete s kočijo. Donavski park se spremeni v drsališče in postane »Ledeni gozd«.

Foto: http://novisad.travel/

BEOGRAD decembra in januarja diši po prazničnem vzdušju – razsvetljene mestne ulice in trgi, lesene hišice, v katerih prodajajo tradicionalne novoletne izdelke.

Silvestrovanje se običajno začne v barih, restavracijah in klubih in traja vse do zgodnjih jutranjih ur. Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje, ko lahko s tisočimi Beograjčani in gosti uživate v veselem vzdušju, ob glasbenih koncertih in ognjemetu. Praznovanje se nadaljuje 1. januarja na “Ulicah odprtega srca”. Prireditev Beograjska zima traja od 1. decembra do konca januarja.

Beograjska filharmonija

NIŠ je mesto, v katerem lahko vsakdo najde nekaj zase, naj bo to obisk kulturnih spomenikov, nedotaknjena narava v okolici mesta, gastronomski izzivi ali uživaški, “meraklijski” duh juga.

Izrek “Merak” (užitek) najbolje opisuje južnjaški temperament, ko govorimo o zabavi. Pomeni, da imajo Nišani radi dobro glasbo, družbo in vzdušje; da radi uživajo v jedeh, ki si druga za drugo sledijo na mizo. Mesto ima burno zgodovino, tukaj se prepletajo zgodbe številnih narodov o vzponih in padcih vladarjev; zgodbe o veri, ljubezni in herojih.

Foto: http://www.visitnis.com/

 

Obišči Srbijo, ko si zaželiš praznično čarobnost.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.