fbpx

Novi Sad, Beograd in Niš v prazničnih dneh

Aktualno, Zanimivosti

Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje.

Pravijo, da živita dve vrsti ljudi: tisti, ki so zaljubljeni v NOVI SAD, in tisti, ki ga še niso obiskali.

Vabimo vas, da prihajajoče leto 2018 doživite v Novem Sadu ob praznovanju dveh božičev in dveh novih let. Silvestrovanje je tradicionalno postalo čas za srečanje starih prijateljev, ki so razstreseni po vsem svetu, in čas za nova srečanja, iz katerih se rodijo nova prijateljstva ali ljubezni.

Zato se s svojimi prijatelji dogovorite za srečanje v Novem Sadu in uživajte v glasbi Rundeka, S.A.R.S-a in Plavega orkestra. Decembra in januarja bodo za otroke organiziustvarjalne dogodke. Trg svobode postane »Novosadski Winterfest« – mesto, kjer se lahko ogrejete s pesmijo in hrano, kupite spominek in se popeljete s kočijo. Donavski park se spremeni v drsališče in postane »Ledeni gozd«.

Foto: http://novisad.travel/

BEOGRAD decembra in januarja diši po prazničnem vzdušju – razsvetljene mestne ulice in trgi, lesene hišice, v katerih prodajajo tradicionalne novoletne izdelke.

Silvestrovanje se običajno začne v barih, restavracijah in klubih in traja vse do zgodnjih jutranjih ur. Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje, ko lahko s tisočimi Beograjčani in gosti uživate v veselem vzdušju, ob glasbenih koncertih in ognjemetu. Praznovanje se nadaljuje 1. januarja na “Ulicah odprtega srca”. Prireditev Beograjska zima traja od 1. decembra do konca januarja.

Beograjska filharmonija

NIŠ je mesto, v katerem lahko vsakdo najde nekaj zase, naj bo to obisk kulturnih spomenikov, nedotaknjena narava v okolici mesta, gastronomski izzivi ali uživaški, “meraklijski” duh juga.

Izrek “Merak” (užitek) najbolje opisuje južnjaški temperament, ko govorimo o zabavi. Pomeni, da imajo Nišani radi dobro glasbo, družbo in vzdušje; da radi uživajo v jedeh, ki si druga za drugo sledijo na mizo. Mesto ima burno zgodovino, tukaj se prepletajo zgodbe številnih narodov o vzponih in padcih vladarjev; zgodbe o veri, ljubezni in herojih.

Foto: http://www.visitnis.com/

 

Obišči Srbijo, ko si zaželiš praznično čarobnost.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!