Novi Sad, Beograd in Niš v prazničnih dneh

Aktualno, Zanimivosti

Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje.

Pravijo, da živita dve vrsti ljudi: tisti, ki so zaljubljeni v NOVI SAD, in tisti, ki ga še niso obiskali.

Vabimo vas, da prihajajoče leto 2018 doživite v Novem Sadu ob praznovanju dveh božičev in dveh novih let. Silvestrovanje je tradicionalno postalo čas za srečanje starih prijateljev, ki so razstreseni po vsem svetu, in čas za nova srečanja, iz katerih se rodijo nova prijateljstva ali ljubezni.

Zato se s svojimi prijatelji dogovorite za srečanje v Novem Sadu in uživajte v glasbi Rundeka, S.A.R.S-a in Plavega orkestra. Decembra in januarja bodo za otroke organiziustvarjalne dogodke. Trg svobode postane »Novosadski Winterfest« – mesto, kjer se lahko ogrejete s pesmijo in hrano, kupite spominek in se popeljete s kočijo. Donavski park se spremeni v drsališče in postane »Ledeni gozd«.

Foto: http://novisad.travel/

BEOGRAD decembra in januarja diši po prazničnem vzdušju – razsvetljene mestne ulice in trgi, lesene hišice, v katerih prodajajo tradicionalne novoletne izdelke.

Silvestrovanje se običajno začne v barih, restavracijah in klubih in traja vse do zgodnjih jutranjih ur. Pričakovanje novega leta na mestnih ulicah in trgih je posebno doživetje, ko lahko s tisočimi Beograjčani in gosti uživate v veselem vzdušju, ob glasbenih koncertih in ognjemetu. Praznovanje se nadaljuje 1. januarja na “Ulicah odprtega srca”. Prireditev Beograjska zima traja od 1. decembra do konca januarja.

Beograjska filharmonija

NIŠ je mesto, v katerem lahko vsakdo najde nekaj zase, naj bo to obisk kulturnih spomenikov, nedotaknjena narava v okolici mesta, gastronomski izzivi ali uživaški, “meraklijski” duh juga.

Izrek “Merak” (užitek) najbolje opisuje južnjaški temperament, ko govorimo o zabavi. Pomeni, da imajo Nišani radi dobro glasbo, družbo in vzdušje; da radi uživajo v jedeh, ki si druga za drugo sledijo na mizo. Mesto ima burno zgodovino, tukaj se prepletajo zgodbe številnih narodov o vzponih in padcih vladarjev; zgodbe o veri, ljubezni in herojih.

Foto: http://www.visitnis.com/

 

Obišči Srbijo, ko si zaželiš praznično čarobnost.

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.