fbpx

Novo čudo Amerike: najdaljši most

Novice

Ameriški največji tehnološki dosežek, Hooverjev jez, ima zdaj v neposredni bližini ostro konkurenco, masivni most, ki ga podpira najdaljši lok na zahodni polobli. Spominski most Mikea O’Callaghana in Pata Tillmana, ki se je odprl ta mesec in povezuje ameriški zvezni državi Arizono in Nevado, se razteza prek ogromnega brezna 270 metrov nad reko Colorado, ki […]

Ameriški največji tehnološki dosežek, Hooverjev jez, ima zdaj v neposredni bližini ostro konkurenco, masivni most, ki ga podpira najdaljši lok na zahodni polobli.

Spominski most Mikea O’Callaghana in Pata Tillmana, ki se je odprl ta mesec in povezuje ameriški zvezni državi Arizono in Nevado, se razteza prek ogromnega brezna 270 metrov nad reko Colorado, ki jo obvladuje jez.

Impresivna, slabih 600 metrov dolga struktura, ki preusmerja promet s ceste na vrhu jeza, bo velika pridobitev za promet na tem območju, poleg tega pa naj bi po besedah oblasti tudi pomagala ščititi jez pred terorističnimi grožnjami.

Simbol ameriške žilavosti

Gre za sedmi najvišji most na svetu, za štirimi na Kitajskem, enim na Papui Novi Gvineji in enim v ameriški zvezni državi Kolorado. “Hooverjev jez je največji dosežek gradbeništva v ameriški zgodovini,” je povedal upravitelj projekta Dave Zanatell….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.