fbpx

Očarljiva ribiška vas Tellaro v Italiji

Potovanja

Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji.

Tellaro je majhna ribiška vas, ki leži na klifu na vzhodni obali zaliva La Spezia v Liguriji, severni Italiji. Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji. Vasica je priljubljena destinacija med Italijani in tujimi umetniki. V svojih zadnjih letih življenja je v njej našel svoj mir Mario Soldati.

Penelope: “Kaj je mene očaralo? Najprej Rim – zgodovina. Začaral me je tako, da sem šla v petih letih petkrat dol. Rima se ne nagledaš nikoli. Firence s svojim svetovljanstvom – kultura. Capri kot rajski otok bugenvilij – mondenost. Pompeji – neme priče dogodka pred dvema tisočletjima. San Marino – država v državi. Benetke – biser v laguni. In nenazadnje, v Čedadu je tako krasna arhitektura, da si zasluži ogleda, tudi če ne greš v Vidussi (nak. center).”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!