fbpx

Očarljiva ribiška vas Tellaro v Italiji

Potovanja

Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji.

Tellaro je majhna ribiška vas, ki leži na klifu na vzhodni obali zaliva La Spezia v Liguriji, severni Italiji. Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji. Vasica je priljubljena destinacija med Italijani in tujimi umetniki. V svojih zadnjih letih življenja je v njej našel svoj mir Mario Soldati.

Penelope: “Kaj je mene očaralo? Najprej Rim – zgodovina. Začaral me je tako, da sem šla v petih letih petkrat dol. Rima se ne nagledaš nikoli. Firence s svojim svetovljanstvom – kultura. Capri kot rajski otok bugenvilij – mondenost. Pompeji – neme priče dogodka pred dvema tisočletjima. San Marino – država v državi. Benetke – biser v laguni. In nenazadnje, v Čedadu je tako krasna arhitektura, da si zasluži ogleda, tudi če ne greš v Vidussi (nak. center).”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.