fbpx

Očarljiva ribiška vas Tellaro v Italiji

Potovanja

Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji.

Tellaro je majhna ribiška vas, ki leži na klifu na vzhodni obali zaliva La Spezia v Liguriji, severni Italiji. Ocenjena je kot ena najlepših vasi v Italiji. Vasica je priljubljena destinacija med Italijani in tujimi umetniki. V svojih zadnjih letih življenja je v njej našel svoj mir Mario Soldati.

Penelope: “Kaj je mene očaralo? Najprej Rim – zgodovina. Začaral me je tako, da sem šla v petih letih petkrat dol. Rima se ne nagledaš nikoli. Firence s svojim svetovljanstvom – kultura. Capri kot rajski otok bugenvilij – mondenost. Pompeji – neme priče dogodka pred dvema tisočletjima. San Marino – država v državi. Benetke – biser v laguni. In nenazadnje, v Čedadu je tako krasna arhitektura, da si zasluži ogleda, tudi če ne greš v Vidussi (nak. center).”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!