fbpx

Opereta Netopir se vrača

Aktualno, Kultura

Zgodba intrig, maskiranja, nenadnih zapletov in razpletov v razkošnih kostumih.

V četrtek, 24. novembra, ob 19. uri, bo na odru ljubljanske Opere ponovno uprizorjena opereto Netopir, mojstrovino skladatelja Johanna Straussa mlajšega, ki je do danes po vsem svetu dosegla že na tisoče uprizoritev in verjetno ni opernega odra, na katerem ta opereta ne bi v vsej svoji razkošnosti prikazala radoživosti takratnega dunajskega meščanstva.

V vlogi Gabriela von Eisensteina bo nastopil mednarodno priznani slovenski tenorist Matjaž Stopinšek. Solo petje je začel študirati leta 1991 na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Brede Janko. Študij je nadaljeval na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Januarja 2003 je z odliko končal podiplomski študij iz samospeva in oratorija ter prejel nagrado univerze. Kot solist je sodeloval pri izvedbi velikih vokalno-inštrumentalnih del v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, v Siriji, na Madžarskem in v Sloveniji. V ljubljanski Operi je leta 1999 debitiral kot Caramello v opereti Johanna Straussa Noč v Benetkah.

netopir6

Poleg Stopinška bo kot Rozalinda nastopila Martina Zadro, kot Adela Urška Arlič Gololičič, Zoran Potočan bo nastopil v vlogi Franka, Dr. Falke bo Ivan Andres Arnšek, Alfred pa Aljaž Farasin. V vlogi Froscha bo občinstvo nasmejal igralec Janez Hočevar – Rifle.

Pod režijo se je podpisal Zvone Šedlbauer, priznani slovenski režiser, ki je poleg režiranja v vseh slovenskih gledališčih del svoje kariere posvetil tudi operni umetnosti, predstavo pa bo dirigiral maestro Igor Švara.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.