fbpx

Opereta Netopir se vrača

Aktualno, Kultura

Zgodba intrig, maskiranja, nenadnih zapletov in razpletov v razkošnih kostumih.

V četrtek, 24. novembra, ob 19. uri, bo na odru ljubljanske Opere ponovno uprizorjena opereto Netopir, mojstrovino skladatelja Johanna Straussa mlajšega, ki je do danes po vsem svetu dosegla že na tisoče uprizoritev in verjetno ni opernega odra, na katerem ta opereta ne bi v vsej svoji razkošnosti prikazala radoživosti takratnega dunajskega meščanstva.

V vlogi Gabriela von Eisensteina bo nastopil mednarodno priznani slovenski tenorist Matjaž Stopinšek. Solo petje je začel študirati leta 1991 na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Brede Janko. Študij je nadaljeval na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Januarja 2003 je z odliko končal podiplomski študij iz samospeva in oratorija ter prejel nagrado univerze. Kot solist je sodeloval pri izvedbi velikih vokalno-inštrumentalnih del v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, v Siriji, na Madžarskem in v Sloveniji. V ljubljanski Operi je leta 1999 debitiral kot Caramello v opereti Johanna Straussa Noč v Benetkah.

netopir6

Poleg Stopinška bo kot Rozalinda nastopila Martina Zadro, kot Adela Urška Arlič Gololičič, Zoran Potočan bo nastopil v vlogi Franka, Dr. Falke bo Ivan Andres Arnšek, Alfred pa Aljaž Farasin. V vlogi Froscha bo občinstvo nasmejal igralec Janez Hočevar – Rifle.

Pod režijo se je podpisal Zvone Šedlbauer, priznani slovenski režiser, ki je poleg režiranja v vseh slovenskih gledališčih del svoje kariere posvetil tudi operni umetnosti, predstavo pa bo dirigiral maestro Igor Švara.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!