fbpx

Osem urejenih golf igrišč

Novice

Golf v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen šport. Golfisti lahko v Sloveniji igrajo na osmih urejenih golf igriščih in številnih vadiščih. V prihodnjih letih pa bo na različnih koncih Slovenije zgrajenih še več igrišč, ki bodo utrdila pozicijo Slovenije kot ene privlačnejših evropskih golfskih destinacij. Golf igrišče na Bledu, ki mu rečejo tudi »Kraljevo igrišče […]

Golf v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen šport. Golfisti lahko v Sloveniji igrajo na osmih urejenih golf igriščih in številnih vadiščih. V prihodnjih letih pa bo na različnih koncih Slovenije zgrajenih še več igrišč, ki bodo utrdila pozicijo Slovenije kot ene privlačnejših evropskih golfskih destinacij. Golf igrišče na Bledu, ki mu rečejo tudi »Kraljevo igrišče za golf« pod Karavankami, ima 18 igralnih polj. Odlikuje ga predvsem prostornost in razporejenost igralnih polj. Priljubljeno je tudi »Jezersko igrišče« z devetimi igralnimi polji, ki zaradi reliefne razgibanosti območja in vodnih ovir predstavlja pravi izziv za golfiste. Med igro lahko igralci občudujejo razgled na Bled, na blejski grad in okoliška gorovja. Zaradi vplivov mediteranskega podnebja je golf igrišče v Lipici edino igrišče v Sloveniji, kjer je možno igrati skozi celo leto. Na kraškem terenu in ob pašnikih lipicancev leži igrišče z devetimi igralnimi polji, katerega posebnost je v kraških pojavih in v burji, ki, kot pravijo, »vodi potek igre«. Golf igrišče v Mokricah na Dolenjskem leži v idiličnem okolju srednjeveškega gradu Mokrice. Golf igrišče Arboretum Volčji Potok, odlikuje slikovita naravna pokrajina sredi borovega gozda, med jezerci in naravnimi lepotami. Razgibano igrišče z 18 igralnimi polji je odprto od marca do sredine novembra.

Na Ptuju leži golf igrišče, ki je že večkrat osvojilo laskavi naslov najbolje urejenega golfskega igrišča v Sloveniji. Zaradi konfiguracije je igrišče primerno tudi za rekreativne igralce, saj ne zahteva pretirane fizične pripravljenosti, a so zaradi vodnih ovir potrebni natančni udarci žogic. Igralske užitke v slikoviti pokrajini nudi golf med vinogradi v Slovenskih Konjicah na igrišču »Zlati grič«. V letošnjem letu bodo devetim igralnim poljem dodali še drugih devet. V Prekmurju v Moravskih Toplicah leži golf igrišče Livada z 18 igralnimi polji. Ena od posebnosti igrišča Livada je igralno polje št. 9, ki s skoraj 600 metri velja za »najdaljšo slovensko luknjo«. Golf igrišče v Olimju pri Podčetrtku z devetimi igralnimi polji ima posebne peščene pasti in naravne vodne ovire. Najnovejše slovensko golf igrišče Otočec bo uradno odprto 1. julija 2006. Igrišče ob reki Krki, blizu gradu Otočec, bo na začetku ponujalo igro na devetih igralnih poljih, v obdobju dveh let pa bodo število igralnih polj povečali na 18.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!