fbpx

Otok tisočerih palm

Novice

V osrčju Mediterana se nahaja tunizijski biser, otok, posejan s palmami in oljčnimi nasadi ter obkrožen z neskončnimi peščenimi plažami. Bližina Sahare, arabska kultura in sprejemljiva cena pritegneta množico turistov, ki se na Djerbi lahko naužijejo sonca, morja, nakupovanja na tržnici, obiska puščave in spoznavanja nove kulture. S svojimi 514 kvadratnimi kilometri je Djerba največji […]

V osrčju Mediterana se nahaja tunizijski biser, otok, posejan s palmami in oljčnimi nasadi ter obkrožen z neskončnimi peščenimi plažami. Bližina Sahare, arabska kultura in sprejemljiva cena pritegneta množico turistov, ki se na Djerbi lahko naužijejo sonca, morja, nakupovanja na tržnici, obiska puščave in spoznavanja nove kulture. S svojimi 514 kvadratnimi kilometri je Djerba največji otok severne Afrike.

Značilne berberske vasice, kjer se ljudje še vedno oblačijo v svoja tradicionalna oblačila, dajejo poseben pečat tej orientalski deželi.

Skupaj z biserno belimi hoteli grajenimi v arabsko – mavrskem slogu, ki so posejani po peščeni obali, popeljejo obiskovalca na pravljična prizorišča zgodb Tisoč in ene noči. Palme in oljke, peščene pokrajine ter čudovite plaže kar kličejo po raziskovanju otoka. Na potep se tako lahko odpravimo kar peš, s prevoznimi sredstvi na izposojo, taksijem ali vodenim spremstvom na avtobusu.

Pri odkrivanju otoka kaj kmalu ugotovimo, da prijazni in gostoljubni prebivalci razumejo ter govorijo več jezikov, če se potrudijo, tudi slovenski jezik ali pa vsaj par besed.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.