fbpx

[Srečanje na odru] Our Lives: Skupnost

Aktualno, Kultura

Our Lives: Skupnost je mednarodna improvizacijska poslastica, kjer se na odru srečajo umetniki iz sedmih držav.

Mednarodni festival improvizacijskega gledališča Goli oder se je povezal z mednarodnim projektom Our Lives in v Ljubljani gosti predstavo Our Lives: Skupnost.

Our Lives: Skupnost je mednarodna improvizacijska poslastica, kjer se na odru srečajo umetniki iz sedmih držav. Ustvarjalci iz različnih kulturnih, ekonomskih, političnih in tudi umetniških okolij, se bodo posvetili tematiki skupnosti. Teden dni bodo umetniki v Ljubljani razvijali predstavo, ki bo premierno uprizorjena v soboto, 25. novembra, ob 20. uri v Španskih borcih, za tem pa se kot ena od štirih produkcij projekta Our Lives odpravljajo na Mednarodni festival improvizacijskega gledališča v Berlinu.

Kako si pravzaprav želimo živeti skupaj?

Življenje v sodobnih oblikah kapitalizma postaja nevzdržno. In Evropska unija, kjer živijo ustvarjalci predstave, ni nobena izjema. Ena od strategij preživetja je, da gradimo in na vse pretege ščitimo male skupnosti, ki nam ponujajo drugačne odnose. Ekipa pojasnjuje, da z umetniškim delovanjem ne more in niti nima namena proizvajati velikih družbenih sprememb, lahko pa naredi prostor za kolektivno ustvarjanje, prostor, v katerem je mogoče preživeti in se pri tem celo dobro imeti. Obenem na mikroravni razvijajo modele sodelovanja in soustvarjanja, za katere verjamejo, da se jih da uporabiti tudi drugje.

Skupaj bodo performerke in performerji ter gledalke in gledalci preživeli dve uri in se dotaknili pomembnega človeškega vprašanja – kako si pravzaprav želimo živeti skupaj? Vsak trenutek je dober trenutek za to vprašanje in spotoma lahko iščemo odgovore.

Zamisel in režija: Maja Dekleva Lapajne
Igra in soavtorstvo: Alenka Marinič, Alexander Georgiev Mitrev, Audrius Bruzas, Beatrix Brunschko, Gilles Delvaulx, Mia Møller
Glasba v živo in soavtorstvo: Hannu Risku
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Borut Cajnko
Umetniško posvetovanje: Christoph Jungmann, Matthieu Loos, Michaela Puchalková
Izvršni producent: Juš Milčinski
Produkcija: Kolektiv Narobov, Zavod Federacija
Koprodukcija: Gorilla Theater, Combats Absurdes, Česká improvizační liga
Soorganizator: Španski borci
Podpora: Sofinancira program Evropske Unije Ustvarjalna Evropa, Mestna občina Ljubljana

Več o projektu TUKAJ.


Sledite nam


RSS Ustavi se!