fbpx

Pandam grozi izumrtje

Novice

Zaradi hitrega razvoja gospodarstva in uničevanja gozdov na Kitajskem, znanstveniki napovedujejo, da bodo velike pande, ki so simbol Kitajske, izumrle čez tri generacije. Kitajska – Zaradi hitrega razvoja gospodarstva in uničevanja gozdov na Kitajskem, znanstveniki napovedujejo, da bodo velike pande, ki so simbol Kitajske, izumrle čez tri generacije. Številne organizacije želijo preprečiti nadaljnje gradnje na […]

Zaradi hitrega razvoja gospodarstva in uničevanja gozdov na Kitajskem, znanstveniki napovedujejo, da bodo velike pande, ki so simbol Kitajske, izumrle čez tri generacije.

Kitajska – Zaradi hitrega razvoja gospodarstva in uničevanja gozdov na Kitajskem, znanstveniki napovedujejo, da bodo velike pande, ki so simbol Kitajske, izumrle čez tri generacije.

Številne organizacije želijo preprečiti nadaljnje gradnje na območjih, in zagotoviti, da področja, kjer živijo velike pande pridejo pod zaščito


foto: EPA

Največji problem predstavljajo zagrajene stavbe med naravnim okoljem pand, saj s tem preprečujejo parjenje pand iz različnih habitatov. ”Če se pande ne morejo pariti s pandami iz drugih habitatov, jim grozi izumrtje,” je za Global Times povedal Fan Zhiyong, vodja organizacije za varstvo živali in rastlin na Kitajskem.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.