fbpx

Papež na prvem obisku v Afriki

Novice

Geslo papeževega potovanja v Afriko – Sprava, pravičnost in mir Vatikan – Papež Benedikt XVI. danes v Kamerunu začenja svoj prvi obisk v Afriki. S svojim 11. apostolskim potovanjem izven Italije, v okviru katerega bo obiskal tudi Angolo, želi Benedikt XVI. prispevati k spravi in miru na črni celini, ki se spoprijema s številnimi težavami, […]

Geslo papeževega potovanja v Afriko – Sprava, pravičnost in mir

Vatikan – Papež Benedikt XVI. danes v Kamerunu začenja svoj prvi obisk v Afriki. S svojim 11. apostolskim potovanjem izven Italije, v okviru katerega bo obiskal tudi Angolo, želi Benedikt XVI. prispevati k spravi in miru na črni celini, ki se spoprijema s številnimi težavami, ter katoličane potrditi v veri.

Osrednji namen papeževega obiska je škofom izročiti Instrumentum laboris, temeljni dokument drugega posebnega zasedanja škofovske sinode za Afriko, ki bo na temo Cerkev v Afriki v službi sprave, pravičnosti in miru potekalo oktobra v Vatikanu. Na temo omenjene sinode se navezuje tudi geslo papeževega potovanja v Afriko – Sprava, pravičnost in mir.

Papež Benedikt XVI. se je odpravil na 11. potovanje zunaj Italije

Benedikt XVI., ki bo Afriko obiskal kot tretji papež, bo v kamerunsko prestolnico Yaounde prispel okoli 16. ure po srednjeevropskem času, na letališču pa ga bo poleg predstavnikov cerkvenih oblasti pozdravil tudi predsednik države Paul Biya. Skoraj 82-letni nemški papež bo imel že na letališču prvega od osmih napovednih govorov na kamerunskih tleh…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.