fbpx

Park Drakula bo v bližini Bukarešte

Novice

Pod pritiskom Unesca in nekaterih aktivistov je Romunija spremenila načrt gradnje zabaviščnega parka Drakula. Hoteli so ga namreč zgraditi blizu Sigisoare v Transilvaniji, rojstnega mesta Vlada Tepeša, ki je bil inspiracija za literarnega in filmskega grofa Drakulo. Po trditvah Unesca bi zabavišče povsem uničilo mesto iz 13. stoletja, ki je opredeljeno kot del svetovne kulturne […]

Pod pritiskom Unesca in nekaterih aktivistov je Romunija spremenila načrt gradnje zabaviščnega parka Drakula. Hoteli so ga namreč zgraditi blizu Sigisoare v Transilvaniji, rojstnega mesta Vlada Tepeša, ki je bil inspiracija za literarnega in filmskega grofa Drakulo. Po trditvah Unesca bi zabavišče povsem uničilo mesto iz 13. stoletja, ki je opredeljeno kot del svetovne kulturne dediščine.

Tematski zabaviščni park bodo tako zgradili ob jezeru Snagov, 40 kilometrov severno od Bukarešte in 17 kilometrov od bukareškega mednarodnega letališča. V parku nameravajo postaviti vlake groze, labirinte, katakombe, ločeno pa tudi predel, kjer bodo poskušali prikazati zgodovinsko resnico o Vladu Tepešu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!