fbpx

Pasje meso bo najverjetneje končno izginilo s kitajskih jedilnikov

Novice

Peking – Naj se sliši še tako zelo bizarno, sta pasje in mačje meso ena izmed tradicionalnih specialitet, ki jih Kitajci ponudijo le najbolj prestižnim gostom. Sedaj pa kaže, da bi lahko ta prehrambena razvada odšla v pozabo. Kitajci nameravajo sprejeti prvi zakon, ki bo preprečeval zlorabo živali. Foto: Dokumentacija Dnevnika Tisti, ki se bodo […]

Peking – Naj se sliši še tako zelo bizarno, sta pasje in mačje meso ena izmed tradicionalnih specialitet, ki jih Kitajci ponudijo le najbolj prestižnim gostom. Sedaj pa kaže, da bi lahko ta prehrambena razvada odšla v pozabo. Kitajci nameravajo sprejeti prvi zakon, ki bo preprečeval zlorabo živali.


Foto: Dokumentacija Dnevnika

Tisti, ki se bodo kljub zakonski prepovedi še naprej prehranjevali s pasjim ali mačjim mesom, bodo morali plačati kazen v višini 510 evrov, odsedeti pa bodo morali tudi 15 dnevno zaporno kazen, poroča časnik Chongqing Evening News….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.