Pazljivo v Indiji!

Nasveti, Novice, Potovanja

Prevoz z rikšarji je najpogostejši in najhitrejši, vendar je priporočljivo ceno z voznikom zbarantati.

Na kaj morate paziti v Indiji?

Nina P: “Spoštovani, vsekakor vam priporočam cepljenje proti hepatitisu A, pa tudi proti tifusu.
Na večini področij obstaja tudi tveganje za malarijo in se zato priporoča preventivno jemanje antimalarikov.”

# Vsiljivi rikšarji

Prevoz z rikšarji je najpogostejši in najhitrejši, vendar je priporočljivo ceno z voznikom zbarantati, preden sedete v rikšo. Dobro je poznati razdaljo do želene točke, saj vas bodo rikšarji skušali na vsak način prepričati, predvsem ogoljufati, da je pot veliko daljša in posledično želeli od vas dobiti več denarja. Določeni rikšarji vozijo le do hotelov, restavracij in podobno, od katerih dobijo provizijo.

# Štetje denarja

Običajno vam nikjer na ulici, na pošti, na avtobusu in podobno, ne bodo vrnili denarja točno, zato ga vedno takoj preštejte in razliko vam bodo ob opozorilu vrnili.

Preberi tudi: Znamenitosti Velike Planine

# Varnost

Odsvetujemo potepanje po Indiji v nočnem času. Če z letalom prispete v indijsko prestolnico ponoči, ostanite tam do jutra (za to imajo tudi prostore).

# Voda

Preverite, da je steklenica vode resnično originalno zapakirana, saj imajo Indijci navado, da pobirajo prazne steklenice in jih polnijo z navadno vodo.

Preberi tudi: Južna Amerika

# Barantanje

Je sestavni del nakupovanja. Domačini belcem vedno postavijo veliko večjo začetno ceno kot domačinom, zato kljub njihovi narejeni užaljenosti brez težav predlagajte tudi več kot štirikrat nižjo ceno.

# Bodite glasni

Če gre kdaj kaj narobe (goljufanje, ne dobite obljubljenega sedeža na avtobusu ali vas kljub dragemu plačilu dajo na navadno leseno klopco za voznikom, rikšar želi na koncu več denarja), dvignite glas (glasno kričanje, govorjenje), sploh, če ste ženska, in stvar bodo uredili v nekaj minutah.

Preberi tudi: Antarktika – dežela večnega ledu

# Viza

Za potovanje v Indijo potrebujete vizo, ki si jo lahko priskrbite na ambasadi.

# Razglednice

Razglednice oddajte osebno na pošti in naj jih štempljajo pred vami, saj zaposleni pogosto “ukradejo” nalepljene znamke.

Preberi tudi: Zakaj Azijci jedo s palčkami?

# Hrana

Jejte njihovo hrano: torej riž in omake, ne pa pizze in testenin, ker to sploh ne znajo pripravljati in so veliko boljši v kuhanju njihovih jedi.

# Čelo

Ne zaupajte Indijcem, ki kaj prodajajo. Odženete jih lahko z besedo: čelo, kar pomeni, pojdi stran in deluje!

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Kako potovanja vplivajo na nas

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!