fbpx

Pazljivo v Indiji

Potovanja

Na kaj morate paziti v Indiji?

# Vsiljivi rikšarji

Prevoz z rikšami je pogosto najhitrejša oblika prevoza, vendar se je priporočljivo dogovoriti za ceno preden sedete v rikšo.

# Štetje denarja

Običajno vam nikjer na ulici, na pošti, na avtobusu in podobnih krajih, ne bodo vrnili denarja točno, zato ga vedno takoj preštejte in razliko vam bodo ob opozorilu vrnili.

turška mačka 1: “Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci.” 

# Varnost ponoči

Odsvetujejo potepanje po Indiji v nočnem času. Če z letalom prispete v indijsko prestolnico ponoči, ostanite tam do jutra.

# Ustekleničena voda

Preverite, da je steklenica vode resnično originalno zapakirana, saj včasih Indijci pobirajo prazne steklenice in jih napolnijo z vodo iz pipe.

# Barantanje

…je sestavni del nakupovanja. Domačini belcem vedno postavijo veliko večjo začetno ceno kot domačinom, zato kljub njihovi narejeni užaljenosti brez težav predlagajte tudi več kot štirikrat nižjo ceno.

# Bodite glasni

Če gre kdaj kaj narobe, dvignite glas (glasno kričanje, govorjenje), sploh, če ste ženska, in stvar bodo uredili v nekaj minutah.

# Indijska viza

Za potovanje v Indijo potrebujete vizo, ki si jo lahko priskrbite na spletu.

# Hrana

Jejte njihovo hrano: torej riž in omake, ne pa pice in testenin, ker tega ne znajo pripraviti in so veliko boljši v kuhanju njihovih jedi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!