fbpx

Pazljivo v Indiji

Potovanja

Na kaj morate paziti v Indiji?

# Vsiljivi rikšarji

Prevoz z rikšami je pogosto najhitrejša oblika prevoza, vendar se je priporočljivo dogovoriti za ceno preden sedete v rikšo.

# Štetje denarja

Običajno vam nikjer na ulici, na pošti, na avtobusu in podobnih krajih, ne bodo vrnili denarja točno, zato ga vedno takoj preštejte in razliko vam bodo ob opozorilu vrnili.

turška mačka 1: “Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci.” 

# Varnost ponoči

Odsvetujejo potepanje po Indiji v nočnem času. Če z letalom prispete v indijsko prestolnico ponoči, ostanite tam do jutra.

# Ustekleničena voda

Preverite, da je steklenica vode resnično originalno zapakirana, saj včasih Indijci pobirajo prazne steklenice in jih napolnijo z vodo iz pipe.

# Barantanje

…je sestavni del nakupovanja. Domačini belcem vedno postavijo veliko večjo začetno ceno kot domačinom, zato kljub njihovi narejeni užaljenosti brez težav predlagajte tudi več kot štirikrat nižjo ceno.

# Bodite glasni

Če gre kdaj kaj narobe, dvignite glas (glasno kričanje, govorjenje), sploh, če ste ženska, in stvar bodo uredili v nekaj minutah.

# Indijska viza

Za potovanje v Indijo potrebujete vizo, ki si jo lahko priskrbite na spletu.

# Hrana

Jejte njihovo hrano: torej riž in omake, ne pa pice in testenin, ker tega ne znajo pripraviti in so veliko boljši v kuhanju njihovih jedi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.