fbpx

Pazljivo v Indiji

Potovanja

Na kaj morate paziti v Indiji?

# Vsiljivi rikšarji

Prevoz z rikšami je pogosto najhitrejša oblika prevoza, vendar se je priporočljivo dogovoriti za ceno preden sedete v rikšo.

# Štetje denarja

Običajno vam nikjer na ulici, na pošti, na avtobusu in podobnih krajih, ne bodo vrnili denarja točno, zato ga vedno takoj preštejte in razliko vam bodo ob opozorilu vrnili.

turška mačka 1: “Če niste še nikjer bili, je Indija gotovo šok za otroke, še za večino slovenskih odraslih je. Drugačne razmere, način življenja bo predvsem vaju zmedel, otroci so po moji oceni, vsaj večja dva, kar prilagodljivi. Je pa res, da nekaj prispeva klima, pa nekaj drugačna hrana, ampak …. če bosta vidva zadovoljna, bodo tudi otroci.” 

# Varnost ponoči

Odsvetujejo potepanje po Indiji v nočnem času. Če z letalom prispete v indijsko prestolnico ponoči, ostanite tam do jutra.

# Ustekleničena voda

Preverite, da je steklenica vode resnično originalno zapakirana, saj včasih Indijci pobirajo prazne steklenice in jih napolnijo z vodo iz pipe.

# Barantanje

…je sestavni del nakupovanja. Domačini belcem vedno postavijo veliko večjo začetno ceno kot domačinom, zato kljub njihovi narejeni užaljenosti brez težav predlagajte tudi več kot štirikrat nižjo ceno.

# Bodite glasni

Če gre kdaj kaj narobe, dvignite glas (glasno kričanje, govorjenje), sploh, če ste ženska, in stvar bodo uredili v nekaj minutah.

# Indijska viza

Za potovanje v Indijo potrebujete vizo, ki si jo lahko priskrbite na spletu.

# Hrana

Jejte njihovo hrano: torej riž in omake, ne pa pice in testenin, ker tega ne znajo pripraviti in so veliko boljši v kuhanju njihovih jedi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.