fbpx

Pekel pri Borovnici

Potovanja

Soteska ob močnem deževju pokaže svojo divjo podobo.

Soteska Pekel se nahaja pri kraju Borovnica na obrobju Ljubljanskega barja. Skoznjo teče potok Borovniščica, ob njem pa je speljana pohodna pot, ki se vije mimo petih čudovitih slapov. Ti pozimi zaledenijo in so primerni za plezanje.

Soteska je najverjetneje dobila ime zaradi svoje divje podobe, kadar pride do obilnega deževja in Borovniščica s seboj odnaša vse, kar ji prekriža pot.

Schildkrote: “V Pekel iti je lepo, ampak je potrebno vedeti, da je precej ozek na nekaterih delih, je polno nekih stopnic, klinov in zajl, ponekod precej drsi, pa treba je biti okreten. Bila sem enkrat in je dovolj. Ko bom šla v taprav pekel, bom šla tudi samo enkrat!”

Vir: kraji.eu
Vir: kraji.eu

Vir fotografij tudi: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.