fbpx

Pekel pri Borovnici

Potovanja

Soteska ob močnem deževju pokaže svojo divjo podobo.

Soteska Pekel se nahaja pri kraju Borovnica na obrobju Ljubljanskega barja. Skoznjo teče potok Borovniščica, ob njem pa je speljana pohodna pot, ki se vije mimo petih čudovitih slapov. Ti pozimi zaledenijo in so primerni za plezanje.

Soteska je najverjetneje dobila ime zaradi svoje divje podobe, kadar pride do obilnega deževja in Borovniščica s seboj odnaša vse, kar ji prekriža pot.

Schildkrote: “V Pekel iti je lepo, ampak je potrebno vedeti, da je precej ozek na nekaterih delih, je polno nekih stopnic, klinov in zajl, ponekod precej drsi, pa treba je biti okreten. Bila sem enkrat in je dovolj. Ko bom šla v taprav pekel, bom šla tudi samo enkrat!”

Vir: kraji.eu
Vir: kraji.eu

Vir fotografij tudi: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.