fbpx

Pekel pri Borovnici

Potovanja

Soteska ob močnem deževju pokaže svojo divjo podobo.

Soteska Pekel se nahaja pri kraju Borovnica na obrobju Ljubljanskega barja. Skoznjo teče potok Borovniščica, ob njem pa je speljana pohodna pot, ki se vije mimo petih čudovitih slapov. Ti pozimi zaledenijo in so primerni za plezanje.

Soteska je najverjetneje dobila ime zaradi svoje divje podobe, kadar pride do obilnega deževja in Borovniščica s seboj odnaša vse, kar ji prekriža pot.

Schildkrote: “V Pekel iti je lepo, ampak je potrebno vedeti, da je precej ozek na nekaterih delih, je polno nekih stopnic, klinov in zajl, ponekod precej drsi, pa treba je biti okreten. Bila sem enkrat in je dovolj. Ko bom šla v taprav pekel, bom šla tudi samo enkrat!”

Vir: kraji.eu
Vir: kraji.eu

Vir fotografij tudi: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!