fbpx

Peš po prestolnici Evrope

Novice

Bruselj si je najbolje ogledati Bruselj velja za prestolnico Evrope, a to še ne pomeni, da tam lahko vidite le Evropski parlament in Evropsko komisijo. Mesta po velikosti ne moremo uvrščati ravno med evropske metropole. Flamska arhitektura je globoko zaznamovala države Beneluksa. Značilne ozke in visoke hiše obiskovalca Bruslja spremljajo na vsakem koraku. Foto: MMC […]

Bruselj si je najbolje ogledati

Bruselj velja za prestolnico Evrope, a to še ne pomeni, da tam lahko vidite le Evropski parlament in Evropsko komisijo.

Mesta po velikosti ne moremo uvrščati ravno med evropske metropole.

Flamska arhitektura je globoko zaznamovala države Beneluksa. Značilne ozke in visoke hiše obiskovalca Bruslja spremljajo na vsakem koraku.

Foto: MMC RTV SLO/A. M.

Ožje središče si je tako najbolje in najbolj praktično ogledati peš, saj le tako lahko začutite zgodovinski utrip mesta. Vredno pa si je ogledati tudi širše območje mesta, saj se tam skrivajo številni muzeji, parki in druge zanimivosti…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!