fbpx

Peščena? Ne, rdeča!

Novice

Plaža se nahaja v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti.

Pesek je verjetno prva stvar, ki nam pade na pamet, ko pomislimo na plažo. A ne v Panjin-u, rdeči plaži na Kitajskem, ki je popolnoma rdeča in brez vsakršnega peska. Neverjeten fenomen pozroča posebna vrsta morske trave sueda, ki začne rasti aprila ali maja in je sprva zelena, jeseni pa se prelevi v rdečo. Nahaja se v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti. V njem živi več kot 260 vrst ptic in 399 vrst divjih živali med drugim ogroženi pavji žerjav, po katerem včasih kraj imenujejo “dom žerjavov”. Od leta 1988 je območje pod narodno zaščito in zaprto za javnost. Le majhen del je ostal odprt za turiste, saj bi v nasprotnem primeru nedotaknjen košček narave počasi izginil.

Kemo::trv: “Bil sem v vseh teh treh deželah. So popolnoma različne in vsaka po svoje zanimiva. Odvisno kaj te bolj zanima. Indija je najbolj drugačna, kar opaziš prvo minuto, ko stopiš iz letališke stavbe. Nenavadni prizori na ulicah, močne vonjave, močni okusi ponavadi pripeljejo do kulturnega šoka, ki ima le dva izhoda: deželo vzljubiš ali pa jo zasovražiš. Kitajska je najbolj urejena, a zato nič manj zanimiva z daleč najboljšo hrano. Seveda pa ti boji s kitajskimi uradniki ne uidejo. Indonezija je znana po čudovitih plažah, čistem morju, tropskem sadju. Priporočam manj turistične otoke od Lomboka proti vzhodu, kjer so domačini prijaznejši in manj vsiljivi.”

 

 

 

panjin-red-beach-china-10

panjin-red-beach-china-7

panjin-red-beach-china-8

Vir: boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.