fbpx

Peščena? Ne, rdeča!

Novice

Plaža se nahaja v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti.

Pesek je verjetno prva stvar, ki nam pade na pamet, ko pomislimo na plažo. A ne v Panjin-u, rdeči plaži na Kitajskem, ki je popolnoma rdeča in brez vsakršnega peska. Neverjeten fenomen pozroča posebna vrsta morske trave sueda, ki začne rasti aprila ali maja in je sprva zelena, jeseni pa se prelevi v rdečo. Nahaja se v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti. V njem živi več kot 260 vrst ptic in 399 vrst divjih živali med drugim ogroženi pavji žerjav, po katerem včasih kraj imenujejo “dom žerjavov”. Od leta 1988 je območje pod narodno zaščito in zaprto za javnost. Le majhen del je ostal odprt za turiste, saj bi v nasprotnem primeru nedotaknjen košček narave počasi izginil.

Kemo::trv: “Bil sem v vseh teh treh deželah. So popolnoma različne in vsaka po svoje zanimiva. Odvisno kaj te bolj zanima. Indija je najbolj drugačna, kar opaziš prvo minuto, ko stopiš iz letališke stavbe. Nenavadni prizori na ulicah, močne vonjave, močni okusi ponavadi pripeljejo do kulturnega šoka, ki ima le dva izhoda: deželo vzljubiš ali pa jo zasovražiš. Kitajska je najbolj urejena, a zato nič manj zanimiva z daleč najboljšo hrano. Seveda pa ti boji s kitajskimi uradniki ne uidejo. Indonezija je znana po čudovitih plažah, čistem morju, tropskem sadju. Priporočam manj turistične otoke od Lomboka proti vzhodu, kjer so domačini prijaznejši in manj vsiljivi.”

 

 

 

panjin-red-beach-china-10

panjin-red-beach-china-7

panjin-red-beach-china-8

Vir: boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!