fbpx

Peščena? Ne, rdeča!

Novice

Plaža se nahaja v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti.

Pesek je verjetno prva stvar, ki nam pade na pamet, ko pomislimo na plažo. A ne v Panjin-u, rdeči plaži na Kitajskem, ki je popolnoma rdeča in brez vsakršnega peska. Neverjeten fenomen pozroča posebna vrsta morske trave sueda, ki začne rasti aprila ali maja in je sprva zelena, jeseni pa se prelevi v rdečo. Nahaja se v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti. V njem živi več kot 260 vrst ptic in 399 vrst divjih živali med drugim ogroženi pavji žerjav, po katerem včasih kraj imenujejo “dom žerjavov”. Od leta 1988 je območje pod narodno zaščito in zaprto za javnost. Le majhen del je ostal odprt za turiste, saj bi v nasprotnem primeru nedotaknjen košček narave počasi izginil.

Kemo::trv: “Bil sem v vseh teh treh deželah. So popolnoma različne in vsaka po svoje zanimiva. Odvisno kaj te bolj zanima. Indija je najbolj drugačna, kar opaziš prvo minuto, ko stopiš iz letališke stavbe. Nenavadni prizori na ulicah, močne vonjave, močni okusi ponavadi pripeljejo do kulturnega šoka, ki ima le dva izhoda: deželo vzljubiš ali pa jo zasovražiš. Kitajska je najbolj urejena, a zato nič manj zanimiva z daleč najboljšo hrano. Seveda pa ti boji s kitajskimi uradniki ne uidejo. Indonezija je znana po čudovitih plažah, čistem morju, tropskem sadju. Priporočam manj turistične otoke od Lomboka proti vzhodu, kjer so domačini prijaznejši in manj vsiljivi.”

 

 

 

panjin-red-beach-china-10

panjin-red-beach-china-7

panjin-red-beach-china-8

Vir: boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.