Peščena? Ne, rdeča!

Novice

Plaža se nahaja v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti.

Pesek je verjetno prva stvar, ki nam pade na pamet, ko pomislimo na plažo. A ne v Panjin-u, rdeči plaži na Kitajskem, ki je popolnoma rdeča in brez vsakršnega peska. Neverjeten fenomen pozroča posebna vrsta morske trave sueda, ki začne rasti aprila ali maja in je sprva zelena, jeseni pa se prelevi v rdečo. Nahaja se v največjem močvirju na svetu in tvori najpopolnejši ekosistem, kar jih je moč najti. V njem živi več kot 260 vrst ptic in 399 vrst divjih živali med drugim ogroženi pavji žerjav, po katerem včasih kraj imenujejo “dom žerjavov”. Od leta 1988 je območje pod narodno zaščito in zaprto za javnost. Le majhen del je ostal odprt za turiste, saj bi v nasprotnem primeru nedotaknjen košček narave počasi izginil.

Kemo::trv: “Bil sem v vseh teh treh deželah. So popolnoma različne in vsaka po svoje zanimiva. Odvisno kaj te bolj zanima. Indija je najbolj drugačna, kar opaziš prvo minuto, ko stopiš iz letališke stavbe. Nenavadni prizori na ulicah, močne vonjave, močni okusi ponavadi pripeljejo do kulturnega šoka, ki ima le dva izhoda: deželo vzljubiš ali pa jo zasovražiš. Kitajska je najbolj urejena, a zato nič manj zanimiva z daleč najboljšo hrano. Seveda pa ti boji s kitajskimi uradniki ne uidejo. Indonezija je znana po čudovitih plažah, čistem morju, tropskem sadju. Priporočam manj turistične otoke od Lomboka proti vzhodu, kjer so domačini prijaznejši in manj vsiljivi.”

 

 

 

panjin-red-beach-china-10

panjin-red-beach-china-7

panjin-red-beach-china-8

Vir: boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.