fbpx

Po navdih za aktivni oddih na sejem Alpe-Adria: 30. januar-2. februar, Gospodarsko razstavišče

Novice

Ste tudi vi med tistimi, ki zgrabi vsako priložnost za skok v naravo? Aktivno v zasneženih pokrajinah, s kolesom po kolovozih in lokalnih cestah, s pohodnimi palicami in nahrbtnikom navkreber, ob vodi in v njej na vesla ali z desko?

V zavetju šotora, počitniške hišice ali v domu na štirih kolesih? Potem je tudi za vas 30. sejem Alpe-Adria za aktivni, zeleni turizem prava pobuda. Spoznajte destinacije s pristnimi doživetji in bogato lokalno turistično ponudbo. Odkrijte skrite kotičke Slovenije, Zamejstva in turistično ponudbo destinacij iz nekdanje Jugoslavije.


Novost letošnjega sejma sta kamping in karavaning. Spoznajte prednosti svobode gibanja, ponudnike tovrstnih storitev – od nakupa do najema. Vabljeni po inovativne in sveže ideje za preživljanje prostega časa ob robu gozda, v bližini rek, jezer ali ob morju.

Smučarska zveza, Pokal Slovenski Maraton & smučarsko tekaške destinacije, se letos predstavlja s smučarskimi tekaškimi destinacijami, ki z organizacijo dogodkov in urejanjem prog skrbijo za promocijo rekreativnega smučarskega teka. Pripravite se na tek z nami! Popoldne vam bomo na sejmu pokazali, kako se pripravlja smuči za tek.

Bi okušali specialitete s področij, kot so Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled in Vino? Z eno vstopnico je mogoče obiskati še Sejme Okusov: GASTexpo.

Nagrado Jakob 2019 na temo Nove trajnostne oblike lovskega in ribiškega turizma ter opazovanja divjih živali v njihovih naravnih okoljih je prejme projekt Nepozabni dan v ribogojnici Fonda podjetja Fonda.si d.o.o. iz Portoroža. Spoznajte njihovo trajnostno zgodbo na sejmu in/ali jih obiščite v Piranskem zalivu.

Odpiralni čas:
sreda – sobota
10.00 – 19.00

Ugodnosti:
• Z eno vstopnico na dva sejma!
• Brezplačen sejemski katalog – Oddih s številnimi koristnimi informacijami s področja turizma
Cenejša vstopnica za številne člane klubov in društev

www.alpeadria.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.