fbpx

Po poteh Harryja Potterja

Zanimivosti

Med obiskom Londona ne pozabite na obisk Harrya Potterja.

Z Warner Bros  se lahko s Studio Tour London podate po čarobnih poteh Harryja Potterja – najuspešnješe serije filmov vseh časov! Na vodenem ogledu vas popeljejo v zakulisje nastajanja filma, kjer si ogledate prečudovite snemalne scene, kostume in ostale rekvizite. Razkrijejo tudi nekaj najbolj varovanih skrivnosti o posebnih efektih, ki so tako popularen film.

Nekaj stvari, ki jih lahko pričakujete:

Vstopite in raziščite Veliko dvorano, pokukajte v Dumbledorjevo pisarno in odkrijte skrite zaklade, sprehodite se po tlakovani Prečni ulici in obiščite trgovine, po katerih so se sprehajali Harry in njegovi prijatelji, oglejte si filmske rekvizite, med drugim Harryjevo palico Nimbus 2000 in Hagridov motor, poučite se kako so magična bitja s posebnimi učinki prenesli na filmska platna, in ostale scene iz filma kot so skupna soba doma Gryffindor, Hagridovo kočo, učilnico za poučevanje napojev in pisarno profesorja Umbridge-ja na ministrstvu za magijo.

warner-bros-studio-tour-london-the-making-of-harry-potter-warner-bros-studio-tour-london-hogwarts-expressweb-8bda679e9fcb25322ddbae65bb6d49dc
warner-bros-studio-tour-london-the-making-of-harry-potter-020-teen-backlot-knightbus-low-res-194a80b00b430b8ce50dca43335b6019

warner-bros-studio-tour-london-the-making-of-harry-potter-butterbeerf8a0233-7098b56c63e738eb83714769a43a48e6
majav: “Ogledali smo si Natural history museum in Science museum – v obeh smo preživeli več ur, pa se nista naveličala – prav neverjetno, da so ju stvari tako potegnile, sploh v Science museumu, kjer je vse interaktivno, pa vse se premika, pa eno veliko igrišče s poskusi za otroke imajo. Bili smo v Greenwichu, kjer smo si ogledali Cutty Sark, pa observatorij s poldnevnikom, nazaj v mesto smo šli s turistično ladjico, da smo si London ogledali še s Temze, obiskali smo Tower (krokarje so zaprli zaradi gripe :)), se peljali z London Eye, pogledali, kje je kraljica doma, ter nekaj ključnih točk – Trafalgar square, vrvež na Picadilly Circusu… In seveda Hamleys – tista ogromna trgovina z igračami.”

Preberi tudi: Kako potovanja vplivajo na nas

Več informacij, besedila in slik: VisitLondon

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.