Počitniške družinske čarovnije za krompirjeve počitnice

Aktualno, Sprostitev, Toplice, Wellness

Kot bi trznil z očesom se je poletje poslovilo in hladni ter mokri jesenski dnevi, kar kličejo po preživljanju prostega časa z družino.

Kot bi trznil z očesom se je poletje poslovilo in ostali so nam prijetni spomniti toplih žarkov in poletnih vragolij. Služba, šola ali vrtec ter obšolske in obvrtčevske dejavnosti postajajo vsakodnevni ritual, ki mu ni videti konca. Hladni in mokri jesenski dnevi kar kličejo po preživljanju prostega časa z družino v termah.

Do družinskih počitniških čarovnij in razvajanja za krompirjeve počitnice vas loči samo en korak. Izbrati je potrebno eno izmed destinacij Sava Hotels & Resorts, kjer nudijo kopanje v termalnih bazenih, sproščanje v wellnessu, na sprehodu v naravi ali pa pri ustvarjanju čudovitih uporabnih izdelkov iz materialov iz lokalnega okolja. Vse omenjene aktivnosti so odlična priložnost za odklop od divjega vsakdana in za to, da se še tesneje povežete s člani vaše ožje in razširjene družine.

Nekaj zase in za družino

Ob skrbi za družino starši pogosto pozabijo nase, na svoje potrebe in skrite želje, ki so na dolgi rok pomemben dejavnik pri psiho-fizičnem stanju posameznika, to pa vpliva tudi na vzdušje v družini. Tisti, ki redno delate naredite nekaj zase, zagotovo poznate občutek notranjega zadovoljstva in osebne izpopolnjenosti. Ker je vsak posameznik pomemben člen družine, so v Sava Hotels & Resorts prepoznali potrebo in na vseh svojih destinacijah ponudili program ustvarjalnic z naslovom – Naredi sam, naredi zase.

Posnetki najrazličnejših projektov “naredi sam” na socialnih omrežjih rušijo rekorde v gledanosti in posnemanju. So tako zelo popularni, da so že postali predmet analiz strokovnjakov, predvsem psihologov. Ti pravijo, da imajo takšne ustvarjalnice vsaj petpozitivnih vplivov na posameznika: .

  1. Krepijo moč možganov z reševanjem problemov, sledenjem navodilom in spoznavanjem delovanja posameznih stvari;
  2. vzbujajo občutek zadovoljstva ob uspešni izvedbi projekta, odkrivanju lastnih sposobnosti in novih talentov ter omogočajo spoznavanje novih plati lastne osebnosti;
  3. aktivirajo telo in duha, saj spodbujajo hkratno delo z rokami in možgani;
  4. omogočajo vzpostavljanje novih vezi, saj spodbujajo druženje in spoznavanje ljudi s podobnimi interesi in sposobnostmi;
  5. predstavljajo stabilnost s tem, ko posamezniku sporočajo, da se lahko v nezanesljivih časih zanese na lastne spretnosti in sposobnosti, s čimer gradi novo samozavest.

Terme Ptuj

Zakaj bi šli v Rim, če nam rimsko vzdušje pričarajo kar v Termah Ptuj? Rezultat otroških ustvarjalnih delavnic bodo izdelki, kot so jih poznali stari Rimljani – rimski mozaik, rimski medaljon in rimsko glasbilo, za noč čarovnic pa se bodo opremili z nepogrešljivim spremljevalci – pajkci in prijaznimi duhci. Obvezen del družinskega oddiha predstavlja kostanjev piknik, kjer bo ob harmoniki in moštu uživala cela družina.

Če ste že v Ptuju, ne spreglejte čarobnih kotičkov najstarejšega slovenskega mesta, ki jeseni s tlakovanimi cestami očara vsakega obiskovalca. Le nekaj minut sprehoda vas loči od term do mestnega središča, kjer si lahko ogledate mestno hišo, gledališče, minoritski samostan in ogled zaključite na najbolj spektakularni točki, na Ptujskem gradu. Za povratek v terme lahko izkoristite brezplačni krožni avtobus.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Terme 3000 – Moravske Toplice v poletnem času slovijo po nepozabnih vodnih doživetij, po zaslugi raznovrstnih toboganov in ostali ponudbi. Nič manj nepozabna družinska dogodivščina bo tam v času krompirjevih počitnic, kjer bodo vaši otroci na štrkastičnih kreativnicah izdelovali grozljive lampijončke, strašno slastne piškote, grozljive majice, grozne napitke, sladkolovske posodice in še kaj.

Kot se spodobi, bo krompirjeve počitnice zaznamoval krompir, saj bodo otroci iz njega izdelovali slike in štampiljke ter posebno prekmursko specialiteto, ki bo teknila tudi želodčkom – prekmurske dödöle. Glavni družinski dogodek, za katerega morate skupaj z otroci začeti trenirate že zdaj, pa bo Krumčijada – olimpijada, na kateri se boste majhni in veliki pomerili v najrazličnejših spretnostnih igrah s krompirjem.

Zdravilišče Radenci

Zdravilišče Radenci

Ste vedeli, da je v Zdravilišču Radenci zdraviliška čarovnica? Na ustvarjalnih delavnicah Naredi sam, naredi zase bodo otroci sami izdelali metlo, čarobno pregrinjalo in prijatelja duhca, saj jih vsaka coprnica in coprnik potrebujeta. Spoznavali bodo coprniške in prekmurske navade – izvedeli bodo, kaj vse se da narediti iz buč in bučnega olja, spoznali običaj obdarovanja duš ter načine, kako čisto pravi hotelski vzdrževalec preganja coprnico iz hotela. Dneve bodo popestrili s kuharskimi delavnicami, kjer se bodo naučili pripravljati različne pogače – repnjačo in džabukačo ter seveda čarovniške napitke. Prava čarovnica si šele, ko zaprisežeš, zato se bo Noč čarovnic začela s čarovniško zaprisego, kasneje pa boste lahko na čarovniških stojnicah poskusili in občudovali lokalne izdelke. Obiskal vas bo tudi čarodej, preizkusili pa se boste lahko na čarovniških karaokah. Tisti bolj aktivni se boste lahko podali na čarovniški pohod in poiskali čarovniški zaklad. Če vas zanima prihodnost, vam bodo čarovnice tudi prerokovale, otrokom pa poslikale obraze. Brez buč seveda ne gre – na razstavi buč z okoliških kmetij boste lahko priča razglasitvi buče velikanke 2017.

Terme Banovci

Čudežna bitja Krumpeki bodo pomagala otrokom na ustvarjalnicah Naredi sam, naredi zase v Termah Banovci. Okrepčali se bodo s spiralnim krompirjem, kaširano bučo, ki jo bodo pripravili sami, izdelali pa bodo tudi čarovniške klobuke, metle in plašče. S pripadniki Slovenske vojske bodo morali Krumpekom pomagati v boju proti zlu, ki bo napadlo Banovce, v zahvalo za trud pa bodo prejeli krasne nahrbtnike. Načelo Term Banovci je, da je narava najboljša učiteljica, zato bodo obiskali še čebelarja, v gozdu nabirali jesenske plodove, na travniku pa rastline za herbarij.

Terme Lendava

 V Termah Lendava bodo otroci na ustvarjalnicah Naredi sam, naredi zase pekli znamenite lendavske perece, ki pa jih radi poberejo navihani vrabčki.Da jim to preprečijo, bodo izdelali še ptičje strašilo iz koruznega ličja. Priprave na Bučarijado so v Termah Lendava že zdaj v polnem teku –  kup rumenih buč bo pričakal male in vesele goste, da jih boste očistili, jih vključili v svoje spretnostne igre in jih ponosno razstavili. Obvezna udeležba za male in velike je na lovu za velikim krompirjem, kjer boste iskali zaklad – z malo krompirja si boste prislužili veliko košaro krompirja in ga spekli na pikniku na travniku v termah.

Save

Sledite nam

RSS Ustavi se!