fbpx

Podjetje Marché International ostaja zavezano slovenskemu trgu

Aktualno, Zanimivosti

Mednarodno dejavno podjetje krepi svoje zaupanje v uspešno poslovanje v Sloveniji in utrjuje vodilni položaj na trgu.

Podjetje Marché International je postalo edini lastnik svojega slovenskega hčerinskega podjetja.

Gastronomsko podjetje Marché International prevzema pri svoji slovenski podružnici Marché Gostinstvo, d. o. o., dodatnih 25 odstotkov in s tem postaja edini lastnik. Tako mednarodno dejavno podjetje krepi svoje zaupanje v uspešno poslovanje v Sloveniji in utrjuje vodilni položaj na trgu.

Že l. 2005 je podjetje Marché International v okviru skupne naložbe s slovenskim energetskim podjetjem Petrol prevzelo upravljanje dvanajstih restavracij na avtocestnih počivališčih. 75 odstotkov lastniških deležev je takrat pripadlo podjetju Marché International, 25 odstotkov pa je ohranil Petrol. Zdaj se želi energetsko podjetje intenzivneje posvetiti svoji osnovni dejavnosti in se je iz strateških razlogov odločilo opustiti manjšinski lastniški delež v podjetju Marché Gostinstvo, d. o. o. Svoj lastniški delež Petrol prodaja podjetju Marché International, ki s tem postaja 100-odstotni lastnik svojega hčerinskega podjetja Marché Gostinstvo, d. o. o.

Pričakujemo nadaljevanje uspešnega sodelovanja

Podjetji Marché International in Petrol sta v preteklih desetih letih skupaj razvijali in uspešno profilirali poslovanje slovenskih restavracij na počivališčih. Trenutno so v Sloveniji restavracije na 17 lokacijah z 22 različnimi načini delovanja, ki so v l. 2015 ustvarile za 12,4 milijona švicarskih frankov prometa (skupni promet podjetja Marché International za l. 2015: 229,8 milijona CHF). S tem je Marché International vodilno podjetje na slovenskem trgu. Dobro sodelovanje med Petrolom in podjetjem Marché International se bo nadaljevalo tudi v prihodnje: Podjetje Marché International je podpisalo dolgoročno najemno pogodbo za upravljanje restavracij na slovenskih avtocestnih počivališčih. S tem gastronomsko podjetje potrjuje, da še naprej zaupa v uspešno poslovanje v Sloveniji in da želi ta trg obdržati.

»Nakup dodatnega deleža v naši hčerinski družbi razumemo kot nedvoumno priznanje našemu delu na slovenskem trgu,« je potrdil tudi Hermann Ircher, komercialni direktor v podjetju Marché International. »Prav tako nas veseli, da lahko tudi v prihodnje pričakujemo dobro sodelovanje s Petrolom – to nas navdaja z zaupanjem, da bo naše poslovanje v Sloveniji lahko uspešno tudi v prihodnje.«

Dodatne informacije so dostopne na:

www.marche-international.com
www.marche-restaurants.com

Marché International je vodilni gastronomski ponudnik na avtocestah, letališčih in izbranih lokacijah. Podjetje je svojo ponudbo zasnovalo tako, da se odlikuje po kar največji svežini, kakovosti in okusu. Pod dobro znanimi znamkami Marché®, Marché Mövenpick, Mövenpick Restaurants, Cindy’s Diner in tudi Palavrion Grill upravlja Marché International restavracije v Švici, Nemčiji, Avstriji, Sloveniji, na Norveškem, Madžarskem, Hrvaškem, v Singapurju, Indoneziji in Kanadi, pri čemer zaposluje okrog 2.800 sodelavk in sodelavcev. Marché International je del skupine Mövenpick in ima sedež v Kemptthalu (ZH).

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!