fbpx

Pogrejte se v termalnih vrelcih!

Aktualno, Toplice

Kratki in hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za to, da si vzamete čas ter svojemu telesu in duhu privoščite najboljše.

Megla. Mraz. Vlaga. Tema. Turobnost. Tudi vi tako opisujete jesen in zimo? Pa ni treba, da je tako. Kratki in hladni jesenski in zimski dnevi so kot nalašč za to, da si vzamete čas ter svojemu telesu in duhu privoščite najboljše: kopanje v toplih termalnih bazenih, čiščenje telesa v savnah, sproščanje v kopelih in na masažah, nega obraza in telesa. S šopkom kuponov za različne wellness in gostinske storitve, ki ga prejmete ob prihodu na izbrano destinacijo, je popoln oddih zagotovljen.

Terme Ptuj: Na počitek za nov polet

Terme Ptuj so pisane na kožo vsem, ki iščejo aktivno regeneracijo. Aktivni boste v bazenih, na sprehajalnih poteh ob Dravi, pri raziskovanju Ptuja ali okoliške goric. V wellnessu Valens Augusta v Grand Hotelu Primus boste vstopili v svet savn v slogu starega Rima, za popolno sprostitev pa bodo poskrbeli termalne kopeli in masaže v dvoje ter wellness programi za celotno nego in sprostitev. Pred novim letom poskrbite še za vaše telo: obraz lahko na naraven način pomladite s tretmajem Reviderm, obseg problematičnih delov vašega telesa pa zmanjšate s tretmajem Med Contour. Obvezne so tudi aktivnosti v okolici term – le nekajminutni sprehod ob Dravi vas bo iz Term Ptuj pripeljal na tlakovane ulice najstarejšega slovenskega mesta: do mestne hiše, mestnega stolpa, gledališča, minoritskega samostana, vse do gradu, od koder se razprostira čudovit razgled na rdeče ptujske strehe, Dravo in Ptujsko polje.

Preživite zimo na toplem v termah – PONUDBA je aktualna celo zimo do zimskih počitnic z izjemo božično-novoletnih praznikov. Vsaj gost ob prihodu prejme še šopek kuponov v vrednosti 50 EUR, ki prinašajo popuste na najrazličnejše storitve. 

Terme 3000 – Moravske Toplice: Po obilje vsega dobrega, ki ga ponuja Prekmurje

V Termah 3000 – Moravske Toplice boste uživali v popolnoma prenovljenem notranjem termalnem kopališču. Spodnji del je namenjen živahnim in aktivnim, a pred živžavom se lahko umaknete v natur bazen in se potopite v črno termo-mineralno vodo, ki pomaga pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni, zmanjšuje živčno napetost in izboljšuje splošno počutje. Za sprostitev bodo v zgornjem nadstropju poskrbele različne savne. V ajdovi počivalnici boste počivali na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo in mikromasirajo. V kotičku kromoterapije pa vas bela, modra, zelena ali rdeča barva očisti, sprosti, harmonizira ali poživi. Obisk savn in kopališča zaključite s katero izmed masaž – z masažo z bučnim oljem ali masažo Panonski travnik boste Prekmurje doživeli na prav poseben način.

»Gostom Term 3000 – Moravske Toplice priporočamo obisk Bukovniškega jezera z energijskimi točkami, Otoka ljubezni v Ižakovcih in Goričkega s tamkajšnjim največjim gradom v Sloveniji s 365 sobami. Ljubiteljem kulture, umetnosti in tradicije priporočamo ogled Plečnikove cerkve v Bogojini, okrogle cerkvice Rotunde v Selu ter Lončarske vasi v Filovcih. Predlagamo jim tudi obisk eko socialne kmetije Korenika, tropskega vrta orhidej v Dobrovniku, doživljajskega parka Vulkanija ter ogled Murske Sobote in tamkajšnjega gradu. V decembru bo v Murski Soboti tudi božično-novoletni sejem s stojnicami in zabavnim programom ter drsališče. Ljubitelje lokalne kulinarike usmerjamo na okoliške turistične kmetije, vključno s Šunkarno Kodila in Čokoladnico Passero,« pravijo v Termah 3000 – Moravske Toplice.

V termah lahko preživite tudi božič ali vstopite v novo leto.

Zdravilišče Radenci: Kjer se srcu povrne pravi ritem

V Zdravilišču Radenci vas bo pogrela naravna mineralna voda, ki je po vsebnosti naravnega ogljikovega dioksida med najbogatejšimi v Evropi. Kopeli v njenih mehurčkih pozitivno vplivajo na organizem, še zlasti pri srčnih boleznih in boleznih ožilja, ter prinašajo sprostitev in ugodje. Trikrat na dan si privoščite pitno kuro mineralne vode iz zdravilnega vrelca, ki ugodno vpliva na nizek krvni tlak ter zmanjšuje težave pri kroničnem zaprtju in boleznih sečil. Po raziskovanju Radgonskih in Kapelskih goric, sprehodu ob Muri ali izletih v okoliške kraje se lahko pogrejete v savnah v wellness centru, kjer lahko izbirate med številnimi programi za dobro počutje.

»Gostom priporočamo obisk Gornje Radgone in Radgonske kleti, pa tudi bližnjega Bad Radkersburga v Avstriji. Zanje organiziramo pohode na Kapelski vrh ter med vrelci termo-mineralne vode. Zanimiva za ogled je Oljarna Kocbek, turistična kmetija Firbas ter ekološka turistična kmetija Čebelji gradič. Družinam z otroci predlagamo obisk živalskega vrta SikaloZOO,« pravijo animatorji v Zdravilišču Radenci.

Terme Banovci: Odkrijte Prlekijo

V Termah Banovci se gostje radi pogrejejo v savnah s pridihom Prlekije s posebnimi programi: savnanje ob polni ali prazni luni, savnanje z medom, soljo, kremo za obraz, peelingom za telo in še čim. Ljubitelji kopeli ne smete zamuditi kopeli ob spremljavi gongov, zelo bogata pa je ponudba romantičnih kopeli v dvoje, med katerimi izstopa kopel Pri Gozdni vili, v katero je vključena suita z vodno posteljo in jacuzzijem, prleški prigrizek, penina, prleška gibanica, grozdje, čaj in voda. V začetku decembra v Banovcih zaživi Božična vas, ko skoraj vsi domovi v vasi obiskovalcem na ogled postavijo jaslice na prostem. Sprehod skozi vas je pravo praznično in pravljično doživetje, saj so ideje razstavljalcev jaslic ena bolj izvirna od druge. Po sprehodu se pogrejte v toplih bazenih banovskega termalnega vrelca.

Če se boste v Terme Banovci odpravili še v decembru, vas bo navdušila božična tržnica v termah ter Banovska božična vas, v katero se prelevijo Banovci in kjer lahko občudujete različne postavitve in izvedbe jaslic pred hišami. Obiščite tudi Čebelarski muzej na Krapju, Ljutomer in Negovski grad. Zelo zanimiva za ogled v bližini Term Banovci je tudi turistična kmetija Vrbnjak ter prazgodovinska naselbina Gredišče na Razkrižju.

Sledite nam

Oznake

Ste že razmišljali, kaj bi najbližjim postavili pod novoletno jelko – podarite jim doživetja: darilne bone za wellness storitve v termah, izbrane kulinarične užitke ali kopanje (karta Aquapass, ki velja za vse terme iz skupine Sava Hotels & Resorts) 

Sava Hoteli Bled: Ta pogled, ta občutek

Na Bledu je v ospredju čudovita in dih jemajoča narava, s katero se prepletajo vodna in wellness doživetja v Wellnessu Živa v Hotelu Golf ter sladka kulinarična doživetja v Kavarni Park – vsa seveda obogatena z najlepšimi razgledi na Blejsko jezero, otoček in grad.

Na Bledu pozimi zagotovo velja obiskati Blejsko drsališče z razgledom na terasi Kavarne Park, od koder se ponuja najlepši razgled na jezero, otoček in grad, ter se po drsanju v Kavarni Park posladkati z originalno blejsko kremno rezino ali Sladogledom, sladolednim okusom, s pomočjo katerega je letos Bled prejel laskavi naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu. Družinam priporočamo tudi sprehod ob jezeru in hranjenje labodov s posebej njim prilagojeno hrano, ki jo dobijo v naših hotelih, ter obisk Zimske pravljice (vasice s stojnicami) v Zdraviliškem parku, kjer bo vsak dan med počitnicami potekal zanimiv program. Doživetje je že sam sprehod okoli zasneženega jezera, tistim zelo aktivnim pa seveda priporočamo smučanje na bližnji Straži oz. na ostalih bližnjih smučiščih ali tek na smučeh na Pokljuki.

Terme Lendava: Po dobro voljo in energijo

V Termah Lendava se lahko prepustite zeleni parafinski vodi, ki bo blagodejno vplivala na vaše sklepe in mišice, ter tamkajšnji odlični kulinariki, ki vas bo navdušila s pristnimi lokalnimi okusi. Ne pozabite, da v termah in okolici vlada prav posebna energija – izkoristite obisk ali oddih tudi za to, da z njo pocrkljate vaše telo. Tudi v okolici term se vam obeta obilje zanimivih doživetij.  »Gostom priporočamo obisk energetskih točk v Razkriških koritih in pri Bukovniškem jezeru. Povabimo jih tudi, da se povzpnejo na razgledni stolp Vinarium in prehodijo Lendavske gorice. Priporočamo jim, da si v kapeli Svete Trojice ogledajo mumijo Mihaela Hadika, obiščejo Copekov mlin v Mačkovcih ter kmetijo Pomelaj/Sablovo domačijo, kjer izdelujejo izdelke iz ličja in šib. V decembru se bodo v okrašeni Lendavi zvrstile tudi številne prireditve, obiskovalce pa bo zagotovo pritegnila tudi domača tržnica, » pravijo v Termah Lendava


Sledite nam


RSS Ustavi se!