fbpx

Pomona – turizem na podeželju

Novice

Pomona je družinsko vodena kmetija na podeželju, v neposredni bližini znanega zdravilišča Rogaška Slatina. Zgrajena v domačem slogu daje gostom občutek domačnosti in topline. Odlikuje se z individualno prikrojenim pristopom, odličnim wellnessom, ter z izjemno kulinariko. Ponudba Pomone temelji na gostoljubnosti, ustvarjanju domačega vzdušja in uresničevanju želja, pričakovanj in potreb ljubiteljem naravnega in zdravega življenja, […]

Pomona je družinsko vodena kmetija na podeželju, v neposredni bližini znanega zdravilišča Rogaška Slatina.

Zgrajena v domačem slogu daje gostom občutek domačnosti in topline. Odlikuje se z individualno prikrojenim pristopom, odličnim wellnessom, ter z izjemno kulinariko.

Ponudba Pomone temelji na gostoljubnosti, ustvarjanju domačega vzdušja in uresničevanju želja, pričakovanj in potreb ljubiteljem naravnega in zdravega življenja, družinam, parom, posameznikom, športnikom in ljubiteljem kulture.

Zakaj bivati v Pomoni?

Zagotavljamo vam, da se boste pri nas vedno počutili dobrodošli. Poskrbeli bomo za vaše brezskrbne počitnice. Naše poslanstvo je gostoljubnost za vas.Ponudili vam bomo najvišjo kakovost vseh storitev. Spali boste na naravnih jogijih v prelepem ambietu naših sob, postregli vam bomo z doma pridelano in pripravljeno hrano , za zdravje in sprostitev boste uživali v našem welnessu, plavali v naravnem ribniku in uživali v odkrivanju naravnih lepot, ki nas obdajajo.

Zgodba Pomone

Janko Zupanc, gostoljuben in klen gospodar, se že vrsto let ukvarja s sadjarstvom in žganjekuho. Dobro desetletje nazaj je svojo kmetijo poimenoval po rimski boginji Pomoni, zavetnici sadja, sadovnjakov ter razvrata.

Svoje sanje o življenju, kjer bi skupaj z družino sobival z naravo in ustvaril idilični kotiček za kmetijo na podeželju, je začel sanjati že davno nazaj. Uresničil jih je z izgradnjo prelepe podeželske kmetije, namenjene izključno turizmu. Tu uresničuje svojo zgodbo gostoljubnosti, ki je najpomembnejša vrednota njegovega življenjskega poslanstva. Verjame, da je gostoljubnost ključni element razumevanja gostovih želja, pričakovanj in potreb, ter najpomembnejši razlog za zadovoljstvo in vračanje gostov.

Janko je Pomono načrtoval na domačiji svojih prednikov, v navdihujočem okolju Rogaške Slatine, zdravilišča z tisočletno tradicijo, znanega po izvirih zdravilne mineralne vode Donat Mg. Pomona je zgrajena v starem kmečkem stilu, avtentično arhitekturo dopolnjuje vrhunska tehnologija (HVAC, WiFi ), ki gostom ponuja nepozabno izkušnjo bivanja. Kmetija se odlično ujema z okolico.Nahaja se ob smrekovem gozdu, ob rojstni hiši gospodarjevega očeta iz leta 1880. V neposredni bližini je prelepo in »po starem« preurejeno gospodarsko poslopje, v njem se nahaja prostor za kulinarične užitke. Blizu je več kot 200 let star svinjak, nasad hrušk in sadni vrt.

Vsaka soba v Pomoni nosi ime po sadežu. Gostje bivajo v slastnih in sočnih Hruški, Slivi, Jabolku, Kutini, Višnji, Breskvi, Marelici in Grozdju. Sobe so tematsko obarvane, krasijo jih ročne poslikave sadežev na vratih, na zidovih in v kopalnicah. Poleg namestitve in doma pridelanih dobrot, ki jih ponudijo za zajtrk, ponuja tudi odlično dopolnilno ponudbo za zdravje in sprostitev.

V Pomoninem wellnessu so fitness, soba za masaže, finska, turška in infra rdeča sauna, masaža kad, studenec za knajpanje, prelep ambientalni kamin ter soba za počitek. Gostje so navdušeni nad teraso za jutranje prebujanje. Posebnost Pomone je naravni plavalni ribnik, ki gostom ponuja nepozabno izkušnjo plavanja na prostem. Ob njem je ruska savna, ki bo še posebej privlačna v zimskem času. Pomona s celostno ponudbo za bivanje in sprostitev predstavlja enkratno izkušnjo oddiha na podeželju, v neposredni bližini Rogaške Slatine.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.