fbpx

Ponudniki poceni poletov vladajo azijskemu trgu

Novice

Velike letalske družbe, mnoge v lasti držav, pa v težavah Azijski nizkocenovni letalski prevozniki vse bolje poslujejo, saj popotniki med svetovno gospodarsko krizo iščejo ugodne kupčije. In cene nafte padajo. Nizkocenovni prevozniki izkoriščajo padanje stroškov za gorivo in povečano povpraševanje po cenovno ugodnih poletih, medtem ko se velike letalske družbe spopadajo s popolnim upadom povpraševanja. […]

Velike letalske družbe, mnoge v lasti držav, pa v težavah

Azijski nizkocenovni letalski prevozniki vse bolje poslujejo, saj popotniki med svetovno gospodarsko krizo iščejo ugodne kupčije. In cene nafte padajo.

Nizkocenovni prevozniki izkoriščajo padanje stroškov za gorivo in povečano povpraševanje po cenovno ugodnih poletih, medtem ko se velike letalske družbe spopadajo s popolnim upadom povpraševanja.

V Aziji posel nizkocenovnim letalskim prevoznikom cveti. Strokovnjaki opozarjajo, da bi rast utegnile zajeziti vlade, a vodje nizkocenovnih prevoznikov ostajajo optimistični.

Foto: EPA

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kot je za AP povedal Bruce Buchanan, izvršni direktor v Melbournu lociranega prevoznika Jetstar: “Opažamo močan porast povpraševanja. Pred šestimi meseci je bil trg še veliko bolj zasičen.”…


Sledite nam


RSS Ustavi se!