fbpx

Popestrite si čas na letališču

Potovanja

Potovalke ste oddali, letalske karte ste potrdili… in zdaj vas čakajo ure čakanja na vzlet vašega letala.

Potovalke ste oddali, letalske karte ste potrdili… in zdaj vas čakajo ure čakanja na vzlet vašega letala. Kaj v tem času početi na letališču? 

# Telovadite

Ali čutite, da vašim mišicam primanjkuje gibanje? Odpravite se v telovadnico! Mnogo letaliških hotelov je opremljenih s fitnes centri, ki vam ponujajo dnevne vstopnice za telovadbo. Nekateri so odprti celo 24 ur na dan. Kaj pa, če pri sebi nimate telovadne opreme? Potem se s hitro hojo podajte na sprehod po terminalu, vendar se izognite teku, da ne boste s svojim početjem sumljivi za varnostno službo.

# Razvajajte se

Dnevni spa-ji in masažni saloni so postali del običajne ponudbe na mednarodnih letališčih. Imate strah pred letenjem? Sprostite se z masažo hrbta ali stopal ali si privoščite obrazni tretma z manikuro in pedikuro. Pazite le, da med sproščanjem ne pozabite na uro vzleta vašega letala.

# Posedajte v lounge-u

Za majhno vstopnino si privoščite posedanje v luksuznem salonu. Najmanj, kar vam ponudijo so udobna sedišča, časopisi in revije, hrana ter zastonj wifi (ponekod namreč še vedno zaračunavajo dostop do interneta).

# Opazujte ljudi okoli sebe

Na letališčih nikoli ne primanjkuje ljudi. Opazujte vaše sopotnike: igrajte se detektiva in poskusite izvedeti o njih čim več le z opazovanjem (ali se se pretvarjajte, da ste modna policija in presojajte o njihovem stilu oblačenja).

# Ogledujte si izložbe

Danes nekatera letališka izgledajo bolj kot ogromna nakupovalna središča z navitimi cenami, kamor med drugim pristajajo tudi letala. Brezplačno se igrajte s potovalnimi napravicami, privoščite si sprostitev na masažnih stolih, v drogeriji testirajte parfume ali brskajte med knjižnimi policami. Če vam je ostalo še kaj denarja v tuji valuti lahko kupite spominke in sladkarije za domov.

# Pojdite na izlet

Če imate med letoma ogromno časa, preskočite raziskovanje letališča in postanite turist za en dan. Mnogo letališč je povezanih z direktnimi vlaki do središča mesta, nekatera pa ponujajo celo vodene oglede mest in vas po koncu pripeljejo nazaj na letališče.

# Jejte

Če se želite izogniti hrani na letalu, zavijte v eno izmed restavracij na letališču pred vkrcanjem na letalo. Pozabite na hrano v plastičnih posodicah, danes vam letališča ponujajo okusne restavracije s priznanimi kuharji. To je odlična priložnost za pokušino lokalne hrane.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

# Uživajte v tišini

Večina letališč ima kapelice in tako imenovane “tihe sobe”, kjer lahko uživate v nekaj trenutkih tišine, molite ali meditirate.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!