fbpx

Popotniški dnevnik družine Bračko na potepu po svetu: Na kameli skozi puščavo

Novice

Na kameli skozi puščavo avtor Sara Z džipom smo se pripeljali do kraja kjer so nas pričakale kamele. Od veselja sem kar izskočila iz džipa in si jih ogledovala ter božala. Kamele so zelo lepe in prikupne. Zlezli smo na kamele, bilo me je kar malo strah, saj je bila kamela visoka kar tri metre. […]

Na kameli skozi puščavo

avtor Sara

Z džipom smo se pripeljali do kraja kjer so nas pričakale kamele. Od veselja sem kar izskočila iz džipa in si jih ogledovala ter božala. Kamele so zelo lepe in prikupne. Zlezli smo na kamele, bilo me je kar malo strah, saj je bila kamela visoka kar tri metre.

2009-indija_93

Zdelo se mi je čudno, saj je bilo okoli nas še polno zelenja, jaz pa sem mislila da v puščavi ne bo niti grmička. Naš vodič je bil prijazen gospod, ki nam je vse razložil. Po skoraj dveh urah jahanja smo se ustavili med velikimi peščenimi sipinami. Med čakanjem na kosilo sva se z Mašo podili po sipinah. 

Dečku, ki je bil z nami, je Maša pomagala mesiti testo za čapatije, ki so jih pekli kar na ognju.

 2009-indija_95

Krožnike so pomili kar s peskom in nas povabili naj pridemo jest. Pripravili so odličen sabdži – zelenjavni curry. Ko smo pojedli, smo še nekaj časa počivali, nato pa znova zajahali kamele.

Pozno popoldan smo se ustavili med velikimi sipinami. Maša in jaz sva si naredili domorodsko bivališče. Nabrali sva palice, kroglice, suhe veje in izkopali luknjo za spanje. Ati in mami sta gledala sončni zahod, jaz pa sem še nabirala zelene rastline za mojo kamelo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!