fbpx

Poroka v tujini

Novice, Zanimivosti

Poroka v tujini, po možnosti nekje daleč v tropskih krajih, kjer je sončno in toplo vseh 365 dni v letu … Sliši se zelo vabljivo. Tudi pri nas se vedno več parov odloča za poroko v tujini, posebej priljubljen je rajski Mauricius. Vendar preden se odločite, da ta pomemben korak v življenju naredite v tujini, […]

Poroka v tujini, po možnosti nekje daleč v tropskih krajih, kjer je sončno in toplo vseh 365 dni v letu … Sliši se zelo vabljivo. Tudi pri nas se vedno več parov odloča za poroko v tujini, posebej priljubljen je rajski Mauricius. Vendar preden se odločite, da ta pomemben korak v življenju naredite v tujini, se pozanimajte o pogojih, da bo vaša poroka veljavna tudi v Sloveniji. Poroka v tujini je ravno tako lahko razkošna in vznemirljiva, gotovo tudi nepozabna, zahteva le nekaj več predhodnih priprav. V nekaterih državah je namreč pred poroko potrebno preživeti nekaj dni. Dobro je natančno preveriti zahteve in možnosti v posameznih državah.

Vedno več slovenskih parov se odloča za poroko v tujini.

Najprej formalnosti

Preden se lotite priprav za obred v tujini, poskrbite za določene dokumente. Potrebovali boste veljavni potni list za obdobje deset let, izvirnik rojstnega lista, potrdilo o samskem stanu in overjene pripadajoče dokumente, če ste ločenka ali vdova. Ker pri porokah za vsako državo veljajo malce drugačna pravila in zakonodaja, je najbolje, da se obrnete na ambasado države, kjer se želite poročiti. Pri nekaterih državah zadostuje že samo prevedeno dokazilo o samskem stanu….


Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!