fbpx

Poroka v tujini

Novice, Zanimivosti

Poroka v tujini, po možnosti nekje daleč v tropskih krajih, kjer je sončno in toplo vseh 365 dni v letu … Sliši se zelo vabljivo. Tudi pri nas se vedno več parov odloča za poroko v tujini, posebej priljubljen je rajski Mauricius. Vendar preden se odločite, da ta pomemben korak v življenju naredite v tujini, […]

Poroka v tujini, po možnosti nekje daleč v tropskih krajih, kjer je sončno in toplo vseh 365 dni v letu … Sliši se zelo vabljivo. Tudi pri nas se vedno več parov odloča za poroko v tujini, posebej priljubljen je rajski Mauricius. Vendar preden se odločite, da ta pomemben korak v življenju naredite v tujini, se pozanimajte o pogojih, da bo vaša poroka veljavna tudi v Sloveniji. Poroka v tujini je ravno tako lahko razkošna in vznemirljiva, gotovo tudi nepozabna, zahteva le nekaj več predhodnih priprav. V nekaterih državah je namreč pred poroko potrebno preživeti nekaj dni. Dobro je natančno preveriti zahteve in možnosti v posameznih državah.

Vedno več slovenskih parov se odloča za poroko v tujini.

Najprej formalnosti

Preden se lotite priprav za obred v tujini, poskrbite za določene dokumente. Potrebovali boste veljavni potni list za obdobje deset let, izvirnik rojstnega lista, potrdilo o samskem stanu in overjene pripadajoče dokumente, če ste ločenka ali vdova. Ker pri porokah za vsako državo veljajo malce drugačna pravila in zakonodaja, je najbolje, da se obrnete na ambasado države, kjer se želite poročiti. Pri nekaterih državah zadostuje že samo prevedeno dokazilo o samskem stanu….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.