fbpx

Postanite še boljši popotnik

Potovanja

Med drugim spakirajte svojo potrpežljivost.

Obstaja nešteto nasvetov kako se vesti na določeni destinaciji, mi pa smo zbrali nekaj splošnih nasvetov, ki se jih velja držati na poti. Ne glede na to ali boste preleteli polovico zemeljske oble ali skočili le na kratek vikend oddih, boste s spodnjim seznamom postali še prijetnejši popotniki.

# Bodite prijazni (do vseh)

Lahko se vam mudi, imate zamudo ali le slab dan in kako preprosto bi bilo nakopičeni stres stresti na najbližjo osebo poleg vas. Morda se vam zdi, da ste upravičeni do kričanja na letalsko osebje, vendar ne pozabite, da so tudi oni le ljudje, ki opravljajo svojo službo v imenu letalske družbe. Potrudite se biti prijazni do vseh od natakarja do nosača prtljage.

# Pustite živali pri miru

Živali so čudovit del potovanj, vendar pa jih opazujmo brez nepotrebnega vznemirjanja, posebej v njihovem naravnem okolju (ne nadlegujmo jih za dober selfie). Enako velja za živalske vrtove, ne razbijajmo po steklih kletkah za našo lastno zabavo.

# Spakirajte svojo potrpežljivost

Ljudje pred vami se vlečejo kot polži, vrsta na letališču se vije v neskončnost ali pa ste obstali v prometu. Zajemite sapo. Spomnite se, da ste srečneži, ki potujete okoli sveta in boste (če bo vse po sreči), prišli do cilja. Jezni pogledi, prerivanje in kričanje ne bodo pomagali.

# Primerno se oblecite

Pozanimajte se o primernih oblačilih v kraju, kamor greste. Morda si bo primerneje nadeti preprosta oblačila ali pa se zaviti v nekaj elegantnejšega od običajnega. Primerna obleka izkazuje naše spoštovanje do kraja, ljudi in njihovih običajev.

Dress-Appropriately-700x500

# Bodite strpni

Eden boljših delov potovanja je srečevanje novih ljudi, ki so drugačni od nas samih. Ne sodite drugih, ki imajo drugačne vrednote, poglede ali način življenja od vašega. Vzemite jih kot novo izkušnjo in ne kot predmet debate ali obsojanja.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!