fbpx

Potovalne težave

Novice

Popotniki se pogosto soočajo s potovalno oziroma morsko boleznijo, težavami z bioritmom pri daljših poletih in s prebavnimi motnjami. Omotica in vrtoglavica lahko trajata dalj časa, vendar si v večini primerov lahko pomagamo z naravnimi dopolnili. Kaj jih povzroča? Potovalna ali morska bolezen oziroma kinetoza je posledica neusklajenih informacij, ki jih možganom posredujejo oči in […]

Popotniki se pogosto soočajo s potovalno oziroma morsko boleznijo, težavami z bioritmom pri daljših poletih in s prebavnimi motnjami. Omotica in vrtoglavica lahko trajata dalj časa, vendar si v večini primerov lahko pomagamo z naravnimi dopolnili.

Kaj jih povzroča?

Potovalna ali morska bolezen oziroma kinetoza je posledica neusklajenih informacij, ki jih možganom posredujejo oči in ravnotežni organ. Težave z bioritmom, ki se pojavijo pri daljših poletih z letalom, so posledica hitre menjave več časovnih pasov. Telo popotnika potrebuje dalj časa, da se prilagodi na novo okolje. Češarika izloča melatonin, ki uravnava ciklus budnosti in spanja glede na svetlobne dražljaje iz okolja. Pri potovanju prek več časovnih pasov svetlobni dražljaji novega okolja niso usklajeni s potnikovo notranjo uro oziroma bioritmom.

Ena od tegob je tudi driska, ki je običajno posledica virusne ali bakterijske okužbe oziroma zaužitja toksinov s kontaminirano hrano ali vodo.

Kako si lahko pomagamo sami?

Ingverjevi pripravki so zelo učinkoviti pri preprečevanju in zdravljenju slabosti, povezane s potovalno boleznijo, in blage omotice. Ingver učinkuje zelo hitro in nima neželenih stranskih učinkov, kot so predvsem dremavost in moten vid, ki ju lahko povzročajo običajna zdravila za potovalno bolezen……


Sledite nam


RSS Ustavi se!