fbpx

Potovanje z vlakom s karto Interrail

Aktivnosti, Potovanja

Bi se želeli na potovanje po Evropi podati z vlakom? Potem je morda karta InterRail prava za vas.

Bi se želeli na potovanje po Evropi podati z vlakom? Potem je morda karta InterRail prava za vas. Na takšno potovanje se lahko podati sami ali v družbi, spontano, brez organiziranega vodenja. Primerna je prav za vsakogar, prav tako pa lahko z njo prihranite pri nočitvah v hotelih, kartah za potovanje z drugimi prevoznimi sredstvi ter vstopnicah za muzeje in galerije.


Je skupna ponudba 30 evropskih železnic in držav, ki jih lahko prepotujete skupaj več hkrati ali se odločite za obisk le ene. Če se odločite za potovanje po progah vseh držav članic, boste izbrali karto InterRail Global Pass, ki razlikuje med flexi in kontinuirano vozovnico. Flexi je potrebno izkoristiti v 5 potovalnih dneh v razmiku 15 dni ali v 7, 10 ali 15 potovalnih dneh znotraj enega meseca.

Kontinuirana vozovnica je veljavna neprekinjeno 15 dni, 22 dni ali 1 mesec.

Če pa se odločite za potovanje le po eni državi, boste izbrali karto InterRail One Country Pass. Države so razvrščene v 4 cenovne razrede in vozovnice se izdajo za 3, 4, 6 ali 8 potovalnih dni v razponu enega meseca. Mladi do 26 leta, seniorji nad 60 let in otroci med 4 in 11 letom so upravičeni do znižane cene. Ponekod je potrebno za vlak višjega cenovnega ranga dodatno doplačati, prav tako za rezervacijo sedeža ali ležišča. Karta je neprenosljiva in ne velja v državi prebivanja potnika.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!