fbpx

Požar na Šolti pregnal turiste

Novice

Je na delu piroman? Zaradi požara je bilo v sredo zvečer iz naselja Nečujam na Šolti evakuiranih 1.400 turistov, tudi Slovencev. Požar še ni omejen. Na Šolti letuje okoli 800 Slovencev, nihče naj ne bi bil ranjen. Ženske, otroke in starejše je v Split prepeljal katamaran, drugi pa so otok zapustili s trajektom. Ogenj se […]

Je na delu piroman?

Zaradi požara je bilo v sredo zvečer iz naselja Nečujam na Šolti evakuiranih 1.400 turistov, tudi Slovencev. Požar še ni omejen.

Na Šolti letuje okoli 800 Slovencev, nihče naj ne bi bil ranjen. Ženske, otroke in starejše je v Split prepeljal katamaran, drugi pa so otok zapustili s trajektom.

Ogenj se je ponoči umiril, a se dopoldne spet razširil med naseljema Nečujam in Tomorska. V treh dneh je zgorelo skupno 400 hektarjev borovega gozda in oljčnih nasadov, z zublji pa se poleg gasilcev bojuje tudi hrvaška vojska.
Mogoče je, da so požari podtaknjeni, saj prebivalci Šolte govorijo o piromanu, ki z morja na kopno izstreljuje signalne rakete. Krajevni gasilci so potrdili, da so tudi sami prijeli več podobnih prijav.

Požare v drugih obalnih predelih Dalmacije je gasilcem uspelo omejiti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.