fbpx

Požar v okolici Aten

Novice

Na obrobju Aten že drugi dan divja požar, ki je že uničil veliko gozda in oljčnih nasadov, ogroža pa tudi hiše. Ogenj se je hitro razširil zaradi visokih temperatur in močnega vetra. Gašenje otežuje močan veter foto: EPA Atene – Na obrobju Aten divja požar, ki je že uničil veliko gozda in oljčnih nasadov, ogroža […]

Na obrobju Aten že drugi dan divja požar, ki je že uničil veliko gozda in oljčnih nasadov, ogroža pa tudi hiše. Ogenj se je hitro razširil zaradi visokih temperatur in močnega vetra.

Gašenje otežuje močan veter

foto: EPA

Atene – Na obrobju Aten divja požar, ki je že uničil veliko gozda in oljčnih nasadov, ogroža pa tudi hiše. Prizadevanja gasilcev, ki se že drugi dan z gasilskimi tovornjaki, letali in helikopterji trudijo pogasiti ognjene zublje, otežuje močan veter.

Ogenj, ki je v bližini obmorskih predmestij Aten Ano Glifada in Vula izbruhnil v ponedeljek opoldne, se je hitro razširil zaradi visokih temperatur in močnega vetra. S prizorišča požara se nad Atene dviga gost črn dim…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.