fbpx

Pozimi bodo Veliko Britanijo okupirale smrdeče pikapolonice

Novice

London – Harlekinske polonice, ki izvirajo iz Azije, so se v Veliki Britaniji prvič pojavile leta 2004 in se hitro razširile po Angliji in Walesu. Znanstveniki zdaj opozarjajo, da je njihovo število po vsej državi dramatično naraslo. Živalice, ki se pred mrazom umikajo na toplo, torej v gospodinjstva in druge stavbe, izločajo rumeno kemikalijo, če […]

London – Harlekinske polonice, ki izvirajo iz Azije, so se v Veliki Britaniji prvič pojavile leta 2004 in se hitro razširile po Angliji in Walesu. Znanstveniki zdaj opozarjajo, da je njihovo število po vsej državi dramatično naraslo.

Živalice, ki se pred mrazom umikajo na toplo, torej v gospodinjstva in druge stavbe, izločajo rumeno kemikalijo, če se počutijo ogrožene. Ta kemikalija na stenah in pohištvu pušča madeže ter močno zaudarja.

Harlekinska polonica

Foto: Daily Mail

V Veliki Britaniji sicer živi 46 vrst pikapolonic, toda agresivne harlekinske polonice ogrožajo večino drugih. So večje od domačih vrst in imajo več pik, hranijo pa se z ličinkami in gosenicami drugih vrst pikapolonic. Samica harlekinske polonice lahko izleže preko 1000 jajčec.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.