fbpx

Pozitivni učinki jutranje vadbe

Jutranja.

Jutranja vadba nam požene kri po žilah.

Dokazano je, da jutranja vadba blagodejno vpliva na naše telo, saj prebudi metabolizem in pozitivno vpliva na srčno – žilni sistem.

Zakaj jutranja vadba?

Hiter tempo življenja je tak, da nam včasih preprečuje redno vadbo. Zagotovo ste že slišali, da je najbolje vaditi zjutraj. Poleg vseh pozitivnih učinkov na telo in zdravje pa boste postali bolj disciplinirani in organizirani.

Prednosti jutranje vadbe

Naj bo to pilates, joga, tek, skupinska vadba, vadba v fitnesu ali pa le serija razteznih vaj, prav vsaka jutranja vadba je za telo še kako koristna.

Čeprav veliko ljudi reče, da ne more zgodaj vstati, pa  smo prepričani, da se lahko prav vsak izmed nas potrudi in vstane prej ter prebudi telo.

Verjemite, da boste kmalu tudi druge navduševali za vadbo.

Izboljšana prebava

Jutranja vadba pospeši prebavne procese v telesu. Če boste vadili na tešče, bo poraba maščob še večja. Nič pa ni narobe, če boste pred vadbo nekaj malega prigriznili, če veste, da vam s praznim trebuhom ne bo uspelo narediti niti enega poskoka.

Urejene prehranjevalne navade

V prehranjevalne navade posameznika se ne bomo spuščali, saj ima vsak svoj red. Nekomu zajtrk ustreza, drugemu ne. Kako pa je jutranja vadba povezana s prehrano? Ker vadite zjutraj, je dobro, da po vadbi telesu privoščite kakovosten obrok, hkrati pa boste zato, ker ste dan začeli zdravo, podzavestno nadaljevali v zdravem duhu.

Organiziranost in doslednost

Čeprav bo morda trajalo nekaj lasa, da se boste privadili na nov ritem, pa vam bo čez čas prišel v navado. Če vam čez dan primanjkuje časa, vstanite pol ure ali uro prej in telovadite ali pa se pridružite kakšni skupini. To vas bo še dodatno motiviralo, občutek po koncu vadbe, ko drugi komaj vstanejo, ti pa si že naredil nekaj za svoje zdravje, je zmagoslaven, verjemite. Hkrati pa ne boste imeli izgovora, da nimate časa za vadbo.

Boljši spanec

Vsaka vadba je dobra za telo, ne glede na to, kdaj ste aktivni. Če vadite zjutraj, boste zavestno legli k počitku prej in si tako zagotovili zares dober spanec.

Poleg vseh naštetih prednosti pa je jutranja vadba tudi vaš čas, ko se lahko osredotočite le nase in svoje misli.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.