fbpx

Pozitivni učinki jutranje vadbe

Jutranja.

Jutranja vadba nam požene kri po žilah.

Dokazano je, da jutranja vadba blagodejno vpliva na naše telo, saj prebudi metabolizem in pozitivno vpliva na srčno – žilni sistem.

Zakaj jutranja vadba?

Hiter tempo življenja je tak, da nam včasih preprečuje redno vadbo. Zagotovo ste že slišali, da je najbolje vaditi zjutraj. Poleg vseh pozitivnih učinkov na telo in zdravje pa boste postali bolj disciplinirani in organizirani.

Prednosti jutranje vadbe

Naj bo to pilates, joga, tek, skupinska vadba, vadba v fitnesu ali pa le serija razteznih vaj, prav vsaka jutranja vadba je za telo še kako koristna.

Čeprav veliko ljudi reče, da ne more zgodaj vstati, pa  smo prepričani, da se lahko prav vsak izmed nas potrudi in vstane prej ter prebudi telo.

Verjemite, da boste kmalu tudi druge navduševali za vadbo.

Izboljšana prebava

Jutranja vadba pospeši prebavne procese v telesu. Če boste vadili na tešče, bo poraba maščob še večja. Nič pa ni narobe, če boste pred vadbo nekaj malega prigriznili, če veste, da vam s praznim trebuhom ne bo uspelo narediti niti enega poskoka.

Urejene prehranjevalne navade

V prehranjevalne navade posameznika se ne bomo spuščali, saj ima vsak svoj red. Nekomu zajtrk ustreza, drugemu ne. Kako pa je jutranja vadba povezana s prehrano? Ker vadite zjutraj, je dobro, da po vadbi telesu privoščite kakovosten obrok, hkrati pa boste zato, ker ste dan začeli zdravo, podzavestno nadaljevali v zdravem duhu.

Organiziranost in doslednost

Čeprav bo morda trajalo nekaj lasa, da se boste privadili na nov ritem, pa vam bo čez čas prišel v navado. Če vam čez dan primanjkuje časa, vstanite pol ure ali uro prej in telovadite ali pa se pridružite kakšni skupini. To vas bo še dodatno motiviralo, občutek po koncu vadbe, ko drugi komaj vstanejo, ti pa si že naredil nekaj za svoje zdravje, je zmagoslaven, verjemite. Hkrati pa ne boste imeli izgovora, da nimate časa za vadbo.

Boljši spanec

Vsaka vadba je dobra za telo, ne glede na to, kdaj ste aktivni. Če vadite zjutraj, boste zavestno legli k počitku prej in si tako zagotovili zares dober spanec.

Poleg vseh naštetih prednosti pa je jutranja vadba tudi vaš čas, ko se lahko osredotočite le nase in svoje misli.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Irena Potočar Papež: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Irena Potočar Papež je predavateljica, motivacijska govornica, vztrajna iskalka lepega in dobrega v vseh stvareh in ljudeh, ustvarjalka izobraževalnih dogodkov, pletilka zapisanih in izgovorjenih besed, radovedna učenka in potrpežljiva učiteljica vsak dan vsepovsod, hčerka, žena in mama, povezovalka pozitivnih energij, spodbujevalka spečih potencialov v ljudeh, plesalka na odru življenja v svojem edinstvenem ritmu.
 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.