fbpx

Pozitivni učinki jutranje vadbe

Jutranja.

Jutranja vadba nam požene kri po žilah.

Dokazano je, da jutranja vadba blagodejno vpliva na naše telo, saj prebudi metabolizem in pozitivno vpliva na srčno – žilni sistem.

Zakaj jutranja vadba?

Hiter tempo življenja je tak, da nam včasih preprečuje redno vadbo. Zagotovo ste že slišali, da je najbolje vaditi zjutraj. Poleg vseh pozitivnih učinkov na telo in zdravje pa boste postali bolj disciplinirani in organizirani.

Prednosti jutranje vadbe

Naj bo to pilates, joga, tek, skupinska vadba, vadba v fitnesu ali pa le serija razteznih vaj, prav vsaka jutranja vadba je za telo še kako koristna.

Čeprav veliko ljudi reče, da ne more zgodaj vstati, pa  smo prepričani, da se lahko prav vsak izmed nas potrudi in vstane prej ter prebudi telo.

Verjemite, da boste kmalu tudi druge navduševali za vadbo.

Izboljšana prebava

Jutranja vadba pospeši prebavne procese v telesu. Če boste vadili na tešče, bo poraba maščob še večja. Nič pa ni narobe, če boste pred vadbo nekaj malega prigriznili, če veste, da vam s praznim trebuhom ne bo uspelo narediti niti enega poskoka.

Urejene prehranjevalne navade

V prehranjevalne navade posameznika se ne bomo spuščali, saj ima vsak svoj red. Nekomu zajtrk ustreza, drugemu ne. Kako pa je jutranja vadba povezana s prehrano? Ker vadite zjutraj, je dobro, da po vadbi telesu privoščite kakovosten obrok, hkrati pa boste zato, ker ste dan začeli zdravo, podzavestno nadaljevali v zdravem duhu.

Organiziranost in doslednost

Čeprav bo morda trajalo nekaj lasa, da se boste privadili na nov ritem, pa vam bo čez čas prišel v navado. Če vam čez dan primanjkuje časa, vstanite pol ure ali uro prej in telovadite ali pa se pridružite kakšni skupini. To vas bo še dodatno motiviralo, občutek po koncu vadbe, ko drugi komaj vstanejo, ti pa si že naredil nekaj za svoje zdravje, je zmagoslaven, verjemite. Hkrati pa ne boste imeli izgovora, da nimate časa za vadbo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Boljši spanec

Vsaka vadba je dobra za telo, ne glede na to, kdaj ste aktivni. Če vadite zjutraj, boste zavestno legli k počitku prej in si tako zagotovili zares dober spanec.

Poleg vseh naštetih prednosti pa je jutranja vadba tudi vaš čas, ko se lahko osredotočite le nase in svoje misli.


Sledite nam


RSS Ustavi se!